Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belçika 'Nükleere devam' dedi

/ Kaynak: AA
Belçika 'Nükleere devam' dedi

Ekonomi Haberleri  / AA

Belçika'daki Doel 1 ve Doel 2 reaktörlerinin hükümetle yapılan anlaşmayla 10 yıl daha devrede kalacağı bildirildi

Belçika, iki nükleer reaktörünü 10 yıl daha faaliyette tutmaya karar verdi.


GDF Suez şirketinin sahip olduğu elektrik üretim firması Electrabel, Belçika'daki Doel 1 ve Doel 2 reaktörlerinin hükümetle yapılan anlaşmayla 10 yıl daha devrede kalacağını duyurdu.


40 yıllık ömrünü tamamladığı için kapatılması öngörülen ve toplamda yaklaşık 1000 megavat üretim kapasiteli iki reaktör 1974 ve 1975 yıllarında devreye alınmıştı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Belçika Enerji Bakanı Christine Marghem, nükleer reaktörlerin 10 yıl daha çalışmaya devam etmesinin ülkenin elektrik arz güvenliği için gerekli olduğunu belirtti.


Belçika'da önceki hükümet döneminde nükleer santrallerin kapatılacağı söylenmişti. Geçen yıl kış aylarında ülkedeki 3 nükleer reaktörün bakım ve onarım işlemleri nedeniyle devre dışı kalması, elektrik sıkıntısı yaşanabileceği endişelerine neden olmuştu.
Söz konusu iki reaktörün ömrünün 10 yıl uzatılmasıyla birlikte basınç sistemindeki çatlaklar nedeniyle onarım çalışmasının devam ettiği 2 bin megavat kapasiteli Doel 3 ve Tihangle 2 reaktörlerinin ekim ayında tekrar devreye alınması Belçika'da elektrik arz fazlasını sağlamış olacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...