Restoranlarda 1.2 milyon kişi istihdam ediliyor

Restoranlarda 1.2 milyon kişi istihdam ediliyor

Ekonomi Haberleri

Kaya Demirer, "Ev dışı tüketim sektöründe yer alan restoranların 2014 pazar büyüklüğü 20 milyar dolar olarak ölçümlendi.

Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer, "Ev dışı tüketim sektöründe yer alan restoranların 2014 pazar büyüklüğü 20 milyar dolar olarak ölçümlendi. 2015 yılında TL bazında yüzde 10 büyüme bekleniyor" dedi. Demirer, sektörün yaklaşık 1.2 milyon kişiye iş imkanı sağladığını vurgularak, ağırlıklı olarak genç nüfusun istihdam edildiği işletmelerde 2 milyar dolar üzerinde KDV oluşturduğunu söyledi. Sektörün turizme katkısının 2014 yılında 6 milyar dolar olarak hesapladığını belirten Demirer, "Turist sayısında bu yıl öngörülen düşüşe rağmen bu tutarın, kişi başı turist harcamasının artması sebebiyle aynı kalması bekleniyor" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...