HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Işık'tan Vestel'e övgü!

/ Kaynak: İHA
Bakan Işık'tan Vestel'e övgü!

Ekonomi Haberleri  / İHA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Zorlu Holding'e bağlı Vestel'in Manisa'daki fabrikasında incelemelerde bulundu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Zorlu Holding'e bağlı Vestel'in Manisa'daki üretim tesisleri olan Vestel City'de incelemelerde bulundu. Ziyarette Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Bakanlık müsteşarları ve AK Parti'liler katıldı.
"VESTEL'İN HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Vestel'in bütün üretim alanlarını gezen Bakan Işık, gördüğü manzara karşısında çok fazla gururlandığını belirterek, "Vestel şu anda Türkiye'nin teknolojiye en fazla yatırım yapan, sadece Türkiye'nin değil dünyanın en güçlü markası olma yolunda ilerleyen bir firmamız. Bu bizi hem çok heyecanlandırıyor hem de çok gururlandırıyor. Teknoloji öyle bir şey ki bir anda gökten zembille inmiyor. Çok ciddi bir birikimin her gün işlenmesi ve geliştirilmesiyle ortaya çıkıyor. Bugün dünyadaki en büyük 10 şirketten 7 tanesi teknoloji şirketi. Bir tek firmanın bir tek şirketin toplam cirosu Türkiye'nin gayri safi milli hasılası kadar. Teknoloji bu kadar önemli. Dolayısıyla bir milyondan daha az çalışana sahip olan bir şirket 78 milyon insanın çalıştığından, ürettiğinden ve ihracatından daha fazla ihracat yapabiliyor. Bu noktada Türkiye'nin mutlaka hem teknolojiyi üreten ülke olması gerekiyor hem de dünyada marka çıkarması gerekiyor. Bugün burada gördüklerim, büyük bir özveriyle, büyük bir fedakarlıkla, herkesin başka alanlara yatırım yaptığı bir dönemde teknolojiye ve sanayiye yatırım yapmasının sonuçlarını görmekten büyük bir memnuniyet duydum. İnşallah önümüzdeki süreçte Vestel sadece beyaz eşya ve televizyon alanında değil ileri teknoloji alanında Türkiye'nin dünyadaki en önemli markalarından bir tanesi olacak buna inanıyorum. Biz de hükümet olarak Vestel'in bu yürüyüşünde her zaman yanında olmak, her zaman desteklemek, uluslar arası yükümlülüklerimizi göz önüne alarak verebileceğimiz desteğin en iyisini vermenin arzusundayız. Bu noktada özellikle AR-GE ve inovasyon açısından Vestel'in TÜBİTAK'la daha yakın işbirliği yapmasını, Türkiye'nin tüm birikiminin Vestel tarafından değerlendirilmesini, Vestel'in tüm birikiminin de Türkiye tarafından değerlendirilmesi açısından son derece önemli bir ziyaret yapıyoruz" dedi.
"GERÇEKTEN GURURLANDIM"
Bakan Işık Vestel'in ürettiği akıllı telefonlara da değinerek, "Bizi gerçekten gururlandıran, sevindiren bir tablo var. Vestel akıllı telefon üretiyor. Gördüğüm kadarıyla da son derece güçlü, iyi telefonlar üretiyor. Bunların öncelikle Türkiye piyasasında dünya piyasasında hak ettiği yeri alacağına inanıyorum. İnşallah Vestel ve Vestel gibi firmalarımızla Türkiye teknoloji yarışında dünyada hak ettiği yeri alacak" şeklinde konuştu.
"YERLİ ÜRETİM KONUSUNDA MİLLİYETÇİ OLMALIYIZ"
Türkiye'nin teknoloji konusunda biraz daha milliyetçi olması gerektiğine dikkat çeken Bakan Işık, "Eğer yerli telefon üretiyorsak, yerli telefon alınmasına daha arzulu olmalıyız diye düşünüyorum. Bunu eğer yaparsak, Türkiye'nin iç pazarından güç alan firmalarımız tüm dünyaya iyi mallar satar, bu yarışta çok daha güçlü olur. Bu açıdan biz uluslar arası yükümlülüklerimize halel getirmeden yerli üretimi kamu alımlarıyla, destekler ve teşviklerle sürekli artırmanın gayreti içindeyiz. Halkımızdan da bu noktada daha fazla hassasiyet bekliyoruz" dedi.
Bakan Işık Vestel'deki birimleri gezerken işçilerle de sohbet ederek nasıl işlemler yapıldığı hakkında bilgi alırken, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun kullandığı fabrika içi araçla da dev tesisleri gezdi. Bakan Işık Vestel ziyaretin ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret üzere valilik binasına geçti.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...