10 bin Alman firması yeni sahibini bekliyor

10 bin Alman firması yeni sahibini bekliyor

Ekonomi Haberleri

Sahiplerinin yeni kuşağa aktaramadığı 10 bin Alman KOBİ'si satılığa çıktı. Fiyatları 4 milyon avrodan başlayan firmalar, Türk şirketleri için büyük fırsat

Önder ÇELİK İSTANBUL

Almanya'da çoğunluğu aile firmasından oluşan 10 bin küçük ve orta ölçekli firma sahiplerinin artık farklı iş yapmak istemeleri nedeniyle satılığa çıktı. Bu firmaların satışı, ihracatla dünyaya açılan Türk firmaları için de büyük fırsat oluşturuyor.
Almanya ve Danimarka ofislerinde firmalara hukuk danışmanlığı veren Köksal Hukuk Bürosu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Köksal, önümüzdeki birkaç yıl içinde Almanya'daki 10 bine yakın, uzun vadede ise 20 bini aşkın KOBİ'nin satış ya da ortaklık mecburiyeti olacağını belirtti. Bu konuda Alman Ekonomi Meclisi çerçevesinde planlanan çalışmalar bulunduğunu vurgulayan Köksal, Almanya'da çoğunluğu aile firmasından oluşan KOBİ'lerin sürekliliğini devam ettirmek bakımından sıkıntı yaşadığını kaydetti. Önümüzdeki dönemde küçük ve orta ölçekli firmaların çoğunun satışa sunulmasının Türk firmaları için çok büyük bir fırsat oluşturduğunu belirten Mehmet Köksal, Alman KOBİ'lerini satın almanın Türk firmalarına avantajlarını ise şöyle açıkladı: "Avrupa Birliği içerisinde doğrudan bir firmaya sahip olacak. Ürettiği ürünlerde Made in Germany markasını kullanabilecek. Yıllardır süre gelen bir marka var o markaya sahip olacak. Ekonomik anlamda çok stabil ve düzgün işleyen bir pazara doğrudan girmiş olacak."
4 MİLYON AVRODAN BAŞLIYOR
Türk firmalarının, Almanya da satışa çıkacak olan küçük ve orta ölçekli firmaları satın alma konusunda mali güçleri olduğunu ancak nasıl satın alacakları konusunda bir planları olmadığı bilgisini veren Köksal, "Bürokratik olarak yapılması gereken işler var ama bürokratik işlemlerden öte firmalardaki denetim ve kontrolün yapılması gerekiyor" diye konuştu. Bu konuya ilişkin hazırlıkları olduğu bilgisini veren Köksal, özellikle teknik mühendislik ve çevre tekniği alanında çok gelişmiş bir ülke olan Almanya'da yazılım, tekstil ve perakende alanında satın alınabilecek firmalar olduğu bilgisini verdi. Köksal, bu KOBİ'lerin fiyatlarının 4 milyon ile 4 milyar avro arasında değiştiğini kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...