Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milyonlarca memura müjdeli haber!

Milyonlarca memura müjdeli haber!

Ekonomi Haberleri

Toplu sözleşmede sadece zamlar değil, memurlar için evlilik, kreş, ulaşım, yemek yardımı gibi pek çok talebi de karara bağlanacak.

Yaklaşık 3 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisinin gözü, 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde. Bu ay içinde tamamlanacak toplu sözleşmede sadece 2 yıllık zamlar değil, gelirleri artıracak çok sayıda talep de masaya yatırılacak.


Konfederasyonlar; memurlara ödenen doğum, eş, çocuk gibi yardımlarda önemli oranda artış yapılmasını istiyor. Yeni yardım talepleri de var.


İşte bazı talepler:


-Doğum: Halen 207 lira 71 kuruş olan doğum ödeneği, 830 lira 80 kuruş olsun.


-Ölüm: Halen memur için bin 592, eş ve çocuk için 796 lira ödeme yapılıyor. Bu rakam ikiye katlanarak, memur için 3 bin 184, eş ve çocuk için bin 592 liraya yükseltilsin.


EVLENENE YARDIM PARASI


-Evlenme: En yüksek memur aylığının 5 katı evlenme yardımı verilsin. Çocukların evliliği halinde rakam en yüksek memur aylığının 2 katı olsun. Halen en yüksek memur maaşı aile ve çocuk yardımı dahil 8 bin 462 lira. Bu rakama göre evlenme yardımı talebi, memur için 42 bin 310, çocukları için 16 bin 924 liraya tekabül ediyor.


-Eş-çocuk: Eş yardımı 275 lira olsun. Çocuk yardımı her yaş için 75 liraya çıksın.


-Kreş: Büyükşehirlerde 300, diğer kentlerde 250 lira kreş yardımı ödensin.


-Yiyecek: Yemek olmayan işyerlerinde öğün başına 6 lira verilsin.


-Giyecek: 125 lira verilsin.


-Ulaşım: Servis yoksa, günlük 5 lira ulaşım yardımı verilsin.


-İkramiye: Dini bayramlarda 2 maaş bayram ikramiyesi ödensin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...