Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Moody's: Petrol fiyatları daha da düşecek

/ Kaynak: AA
Moody's: Petrol fiyatları daha da düşecek

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, brent petrolün varil fiyatı için 2015 yılı tahminini 60 dolardan 55 dolara revize etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, brent petrolün varil fiyatı için 2015 yılı tahminini 60 dolardan 55 dolara indirdiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, "Brent petrol ve Batı Teksas ham petrolüne ilişkin tahminlerimizi düşürmemiz talepteki durağanlığı, petrol üretimindeki artışı yansıtmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Moody's, 2015 yılı için brent petrol fiyatına ilişkin öngörünün, 60 dolardan 55 dolara, Batı Teksas ham petrolü için ise 55 dolardan 50 dolara indirildiğini kaydetti.

Moody's'in Kurumsal Finasman Direktörü Steve Wood, "2016'da petrol fiyatlarının kademi olarak artmasını bekliyoruz. Fiyatlardaki artış hızıyla üretimdeki artış hızının aynı oranda olmasını beklemiyoruz. Uluslararası taraflar arasında yapılan İran anlaşması ülkenin petrol ihracatını artırabilir. Bu da fiyatlar üzerinde baskı oluşturabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Moody's açıklamasında ayrıca orta vadeli fiyat tahmininin brent petrol için 75 dolara kadar çıkabileceğini belirtti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...