Esnaf da asgari geçim indirimi istiyor

Esnaf da  asgari geçim indirimi istiyor

Ekonomi Haberleri

Palandöken, ABD ve Avrupa'da esnafın asgari kazancının vergi dışı olduğunu belirterek Türkiye'de benzer sistemin uygulanmasını istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ücretliler için uygulanan asgari geçim indiriminin beyanname veren tüm mükellefleri kapsaması gerektiğini bildirdi. ABD ve Avrupa'da esnafın asgari kazancının vergi dışı olduğunu hatırlatan Palandöken, Türkiye'de ise esnafın kazancın tamamının vergiye tabi olduğunu kaydetti. Asgari düzeyde bir hayat nbsp;standardı için gerekli kazancın mutlaka vergi dışı kalması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Asgari geçim indirimi, ülkemizde yalnızca ücretliler için uygulanıyor. Oysa bu sistem beyanname veren tüm mükellefleri de kapsamalı. Bir esnafın yıllık kazancının İngiltere'de 10 bin 600 sterlini, Almanya'da 8 bin 354 avrosu, Fransa'da 9 bin 690 avrosu ve ABD'de de 6 bin 300 doları vergi dışı. Ülkemizde böyle bir uygulama yok. Medeni bir gelir vergisi sisteminde bu uygulamanın mutlaka yer alması gerekir" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...