Arz-talep makası açıldı besilik hayvan kalmadı

Arz-talep makası açıldı besilik hayvan kalmadı

Ekonomi Haberleri

Tunç, yaklaşık iki yıldır canlı hayvan ithalatı konusunda izni alamadıklarını ve besilik hayvanların iç talebi karşılayamaz hale geldiğini savundu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, yaklaşık iki yıldır canlı hayvan ithalatı konusunda izin istemelerine rağmen bu izni alamadıklarını ve besilik hayvanların iç talebi karşılayamaz hale geldiğini savundu. Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün yurtdışından damızlık boğa getirme projesi olduğunu ancak bunun da iki yıldır hayata geçirilemediğini ifade eden Tunç, üreticinin elinde ahıra koyacak genç hayvan olmadığını, bu durumun da ette fiyat artışını beraberinde getirdiğini belirtti. Türkiye'nin şu anda 13 milyona yakın büyükbaş, 40 milyona yakın da küçükbaş hayvan varlığı olduğunu belirten Tunç, şunları kaydetti: "Arzla talep arasındaki makas açıldığı için dana etinin karkas kilogramı 26 liraya kadar yükseldi. Markette kıymanın kilogramı 40, kuşbaşının kilogramı ise 50-55 liraya yükseldi. Lüks semtlerdeki kasaplarda ise etin kilogramı 90-100 lirayı buluyor. Bu fiyatlar kırmızı et için bir rekordur. Besicilik tarihinde kırmızı ette hiç bir zaman bu rakamlara ulaşılamamıştı."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...