Rekor kapasite TÜPRAŞ'a 992 milyon TL kâr getirdi

Rekor kapasite TÜPRAŞ'a 992 milyon TL kâr getirdi

Ekonomi Haberleri

Petrol fiyatı yüzde 47 düşünce satış hasılatı azalan TÜPRAŞ, tüketim artışı sayesinde ilk yarıda 992 milyon lira kâr etti

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ) yılın ilk yarısında kârını yüzde 13 artırdı ve 874 milyon liradan 992 milyon liraya ulaştırdı. Bu dönemde petrolün varil fiyatının 45 ile 65 dolar aralığında seyrettiği bu dönemde, düşük petrol fiyatının tüketimi desteklemesi sebebiyle üretimin arttığı belirtilen açıklamada, "Satış miktarı ve kurdaki artışa rağmen petrol fiyatlarının geçen yılın yüzde 47 altında olmasının etkisiyle satış hasılatı, 2014'ün yüzde 7 altında gerçekleşti. 2015 ilk altı aylık dönemde, uluslararası rafineri marjlarındaki performans ve satışlardaki artışın etkisiyle faaliyet kârı artmıştır" denildi. Fuel Oil Dönüşüm Projesi için yapılan harcamalar dahil olmak üzere 2015 ilk 6 aylık dönemde toplam 200 milyon dolar yatırım harcaması yapıldığı belirtilen açıklamada, bu tesisin, yüzde 94 kapasite kullanımı ile rekor kırdığı da ifade edildi. Şirketin geçen yılın ilk yarısında 9.7 milyon ton olan satışların, 12.9 milyon tona yükseldiğine de dikkat çekildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...