ÜLKER çocuklar için 38 milyon TL harcadı

ÜLKER çocuklar için 38 milyon TL harcadı

Ekonomi Haberleri

Futbol okullarıyla 273 bin, diğer faaliyetleriyle 2 milyon çocuğa katkı sağlayıp 38 milyon lira yatırım yapan Yıldız Holding'den yeni proje!

Canan ERASLAN / İZMİR - nbsp;Futbol okullarıyla 273 bin, diğer faaliyetleriyle 2 milyon çocuğa katkı sağlayıp 38 milyon lira yatırım yapan Yıldız Holding, şimdi de U13 Futbol Ligi ve Üniversite Okul Projeleri ile 55 bin çocuk ve gence ulaşmayı hedefliyor. Yıldız Holding, çocuklar için yeni yatırım planı yaptı. Şimdiye kadar 2 milyonu aşkın çocuğun hayatına olumlu etki yapan çalışmalarına 38 milyon lira harcayan şirket, bu projelerini spor, sanat-sinema ve dengeli beslenme başlıkları altında topladı. Türk basketbol ve futboluna sponsorluklarıyla destek verirken, yeni sporcular yetiştirmek için de çalışma yapan şirket, bu çalışmalarını "Çocuklar İçin Futbol" başlığı altında topladı. 9 yıldır sürdürülen Futbol Köyü projesini yıllık 900 bin dolardan 1.5 milyon dolara yükselten Yıldız Holding, yeni bir projeye daha başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) organizasyonu ile 2015-2016 eğitim dönemi boyunca Türkiye'de ilk defa U13 Futbol Ligi düzenleyecek olan Yıldız Holding, İstanbul'da 38 ilçede toplam 380 okul ve 13 yaş grubundaki 12 bin 500 sporcunun yer alacağı proje ile, kız ve erkek öğrencileri futbol oynamaya teşvik edecek. Ayrıca Üniversite Okul Projelerini yürütecek Ülker, üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları veya Spor Bilimleri Fakülteleri ile iş birliği yapacak. Bu bölümlerin öğrencileri projede görev alarak, bir yandan okuyup diğer yandan antrenörlük tecrübesi kazanacak. Okulların açık olduğu dönem boyunca futbol eğitimi devam edecek. Türkiye'den 21, KKTC'den de 3 üniversite ile her ilden toplam 240 okulun katılımıyla gerçekleşecek proje, 43 bin 200 öğrenciye ulaşacak.

UEFA ÖRNEK GÖSTERDİ

TFF-Ülker Futbol Köyleri'nin açılışında konuşan Yıldız Holding Türkiye Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, futbol ve basketbola 22 milyon liraya yakın bütçe ayırdıklarını, projenin UEFA tarafından üye federasyonlara tavsiye edildiğini söyledi. Erbengi, "Yıldız Holding, Ülker markası ile projenin tek destekçisi. 2007 yılında Van Futbol Köyü'nde 500 çocukla başlayan proje, bugün 273 bin çocuğa ulaştı. Bu yıl 2 etap halinde Aydın, Erzurum-2, Nevşehir-2, Sinop, Isparta, Sakarya, İstanbul ve Elazığ'da düzenlenecek 10 Futbol Köyü'nde, 400 oyuncu ileri seviyede futbol eğitimi alacak. Drama, el sanatları, beslenme gibi eğitimler de verilecek" dedi.

YILDIZLAR, YILDIZ ADAYLARIYLA


Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Futbol Köyü'nü, burada yetişen Oğulcan Çağlayan ve Cengiz Ünder ziyaret etti. Genç yıldızlar, yıldız adaylarıyla sohbet etti.


Futboldaki cari açığı düşüreceğiz
Ülker Futbol Köyleri, Türk futbolunun altyapısı gibi görev yapıyor. Geçtiğimiz 9 yılda projeye katılan yaklaşık 50 genç, profesyonel futbol kulüpleriyle anlaşma imzaladı. 36 erkek, 44 kız sporcu genç milli takımlara seçildi. Manchester City'e transfer olan Enes Ünal, Olimpiakos'ta top koşturacak Oğulcan Çağlayan ve ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan Cengiz Ünder, bu yıldızlara üç örnek.... Yıldız Holding Sponsorluklar Müdürü Sevan Nışanyan da, "Süper Lig'de bu yıl yaklaşık 150 milyon avroluk transfer yapıldı. Satılan futbolcuların Türkiye kulüplerine sağladığı tutar 20 milyon avro civarında. Evet, yüzde 90'a yakın cari açık var. Biz bunu kapatmaya gönüllüyüz" dedi.

İlk transfer ücreti aileye

Ülker'in Van Futbol Köyü'ne 2007'de katılan, daha sonra Süper Lig'de Bursaspor, Gaziantepspor, Kayseri Erciyesspor'da forma giyen, şimdi de Olimpiakos'a transfer olan Oğulcan Çağlayan, "İlk paramı aileme verdim. Siz de kim olursanız olun, oraya kimlerle geldiğinizi unutmayın. 'İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu' olmak hedefiniz olsun" dedi. Göz dolduran miniklerden İlyas, Oğulcan'la özçekim yapmayı ihmal etmedi.

Beyin ve ayak arası mesafe kısa olmalı
Futbol okulları projesinin ilki 6 Temmuz-16 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Bir antrenör, "Beyni ile ayakları arasındaki ilişkiyi en hızlı kuran, iyi futbolcudur" demişti. Kuşadası Ülker Futbol Köyü'nün yöneticisi Fatih Parmaksız, "Bu mesafe bazı çocuklarda öyle kısa ki, topa vurmadan önce üç pozisyon sonrasını hesaplayabiliyorlar" dedi.




2 milyon çocuğun hayatını değiştirdi
Kurucuları Sabri Ülker'in, "Herkesin mutlu bir çocukluk geçirmeye hakkı vardır" sözünden hareket eden Ülker, sosyal projelerinde çocukları hedef aldı ve 2 milyondan fazla çocuğun hayatına dokundu. 8 yılda 1 milyon çocuk Ülker ile sinemaya gitti. 4 yılda 13 bin çocuk yeteneklerini geliştirdi. Futbol köylerinde 5 bin 402 çocuk eğitim aldı. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...