Sağlıkta uzaktan destek dönemi!

Sağlıkta uzaktan destek dönemi!

Ekonomi Haberleri

Teknolojik gelişme hastalıkların iyileştirilmesini daha kolay hale getirirken, hasta-doktor ilişkisine de yeni bir boyut kazandırdı.

Vodafone Türkiye'nin 'Vodafone Cep Sağlık' bünyesinde geliştirdiği ve mobil cihazlarla uzaktan göz muayenesi yapılmasına imkân veren Vodafone Göz Sağlığı uygulaması ile göz doktoru bulunmayan bölgelerde ya da rahatsızlıkları sebebiyle göz doktoruna ulaşmaları mümkün olmayan yatağa bağımlı hastalara hizmet verilebiliyor. Uygulama, ilk olarak evde bakım şirketi Artı Sağlık ve Dünya Göz Hastanesi işbirliğiyle Bolu'nun Göynük ilçesinde kullanıldı. Göynük'te göz hastalığı olan ve hastaneye gitmesi mümkün olmayan hastaların evlerine ulaşan Artı Sağlık ekibi, mobil bir cihaz ve cep telefonu kullanılarak alınan göz dibi görüntülerini Vodafone altyapısı üzerinden Dünya Göz Hastanesi'ne iletti. Görüntüler yorumlandıktan sonra hastalara gerekli bilgiler verildi.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Vodafone Göz Sağlığı uygulamasının Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, "Vodafone Cep Sağlık platformuna yeni özellikler ekleyerek müşterilerimizin hastalıklardan korunma, sağlıklı yaşam, acil durum, tedavi ve hastalık sonrası bakım süreçlerinde ilk başvuracakları adres olmaya devam edeceğiz" dedi.

850 BİN KİŞİYE MOBİL HİZMET
Mart 2013'te hizmete sunulan Vodafone Cep Sağlık, bugüne kadar 850 bini aşkın kişinin hayatına dokundu. Uygulamayla temel sağlık bilgi ve danışma hizmetlerine 1120 kısa numa-rası ile Türkiye'nin her yerinden 7/24 erişilebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...