Gayrettepe'den 3. havalimanı 26 dakika

Gayrettepe'den 3. havalimanı 26 dakika

Ekonomi Haberleri

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanına ulaşımı sağlarken, şehrin trafiğini rahatlatacak olan metro hattında çalışma başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Gayrettepe-3. havalimanı metro hattının proje çalışmalarının başladığını açıkladı. Bilgin, hattın etüd-proje yapımı ihalesinin 27 Temmuz'da sonuçlandığını belirterek, "Proje, havalimanına ulaşım için çok önemli bir adım. Bu raylı sistem, 3. Havalimanına hızlı erişimi sağlayıp, şehrin merkezi noktalarından çok kısa sürelerde havalimanına ulaştıracak bir proje olacak" dedi. Bilgin'in verdiği bilgiye göre, Gayrettepe-3. Havalimanı hattı yaklaşık 33 kilometre uzunluğunda olacak ve iki nokta arasındaki ulaşım 26 dakikada sağlanacak. Hatta, saatte 120 kilometre hızla çalışan metro araçları kullanılacak. Metre hattı tamamlandığında İstanbul'daki mevcut metro hatlarıyla entegrasyon sağlanacak. Böylece hem Asya hem Avrupa yakasından 3. havalimanına ulaşım süresi büyük oranda kısalacak. Etüd-Proje yapımı işinin en fazla 1 yıl içinde bitirilerek hattın ihalesine 2016'da çıkılması planlanıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...