HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İstanbul trafiğini bitirecek 2 proje!

Kaynak:
İstanbul trafiğini bitirecek 2 proje!

Ekonomi Haberleri  / 

İstanbul'da araç yoğunluğunu azaltacak 2 proje devreye girdi.

İstanbul'da trafik sorununa darbe vuracak 2 büyük proje devreye giriyor. Şehir içinde araç yükünü azaltacak olan projeler için ilk adımlar da atıldı. Öncelikle, 3. Havalimanı'nı şehre bağlayacak metro hattı yapılacak. Bu arada kamyonların ve TIR'ların şehir trafiğine girmemesi için de Avcılar-Yalova arasında gemi seferleri başlatılacak. Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul'un 3. Havalimanı'na erişimi sağlayacak, kentin trafik sorununun çözümüne katkıda bulunacak Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına başlandığını açıkladı. Projenin 3. Havalimanı'na ulaşım için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bilgin, "Bu raylı sistem şehrin merkezi noktalarından çok kısa sürelerde havalimanına İstanbullular'ı ulaştıran bir proje olacak" dedi. nbsp;

İstanbul trafiğini bitirecek 2 proje!


26 DAKİKA SÜRECEK nbsp;
Gayrettepe-3. Havalimanı hattının yaklaşık 33 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Bilgin, iki nokta arasında ulaşımın 26 dakikada sağlanacağını kaydetti. Söz konusu hatta saatte 120 kilometre hıza ulaşan hızlı metro araçlarının kullanılacağını bildiren Bilgin, 3. Havalimanı-Gayrettepe metro hattının, tamamlandığında İstanbul'daki diğer metro hatlarıyla da entegre olacağını belirtti.


İstanbul trafiğini bitirecek 2 proje!


DİREKT YALOVA'YA
Büyük araçların şehir trafiğine girmemesi için deniz yolu kullanılacak. Ambarlı ile Topçular arasında çalışacak gemilerle, TIR ve kamyonlar İstanbul trafiğini işgal etmeden Avrupa'dan Asya'ya geçecek. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek. Projeye göre; Ambarlı'da yarım saatte yüklenecek gemiler, 300 kilometre mesafede bulunan ve trafiğin pik saatlerinde 7 saat süren Topçular'a 2 saatte varacak. Projeyle İstanbul'un kent içi ağır vasıta transit geçişinin rahatlaması planlanıyor.

Takvim

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...