Asya borsalarında son durum

/ Kaynak: AA
Asya borsalarında son durum

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsaları haftanın ilk işlem gününde alış ağırlıklı bir seyir izledi.

Çin'den hafta sonu gelen veriler dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde talebin yavaşlamaya devam ettiğine işaret etti. Çin ihracatında son dört ayın en büyük düşüşünün gerçekleşmesinin ardından Asya borsaları bir buçuk yılın en alt seviyesine geriledi. Bu seviyelerden toparlanan Şanghay bileşik endeksi, şu dakikalarda yüzde 5'e varan yükselişle 3.931,57 puanda seyrediyor.


Japonya'da bugün açıklanan haziran ayı cari işlemler fazlası 558,6 milyar yenle beklentilerin gerisinde kaldı. Ülkede haziran ayına ilişkin dış ticaret fazlası ise 102,6 milyar yenle piyasa beklentisine yakın gerçekleşti. Japonya'da Nikkei endeksi günü yüzde 0,41 artışla 20.809,67 puandan kapattı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,2 yükselişle 124,5 seviyelerinden işlem görüyor.


Hindistan'da Sensex endeksi 0,5 kazançla 28.372,92 puanda, Hong Kong'ta Hang Seng endeksi ise yüzde 0,2 artışla 24.593,29 puanda dalgalanıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...