Cari işlemler açığı beklentisi açıklandı!

/ Kaynak: AA
Cari işlemler açığı beklentisi açıklandı!

Ekonomi Haberleri  / AA

Ekonomistlerin haziran ayı cari işlemler açığı beklentisi 3,2 milyar dolar oldu.

AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yarın açıklanacak haziran ayı cari işlemler açığı verisine ilişkin beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.


Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 3,2 milyar dolar oldu. Ankete katılan ekonomistler arasında haziran ayı cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 3,8 milyar dolar, en düşük beklenti ise 2,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.


Ekonomistlerin bir önceki anket döneminde 37,1 milyar dolar olan yıl sonu cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması bu anket döneminde 38,3 milyar dolara yükseldi. Ekonomistler arasında yıl sonu cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 43 milyar dolar, en düşük beklenti ise 32 milyar dolar oldu.


Türkiye'nin cari işlemler açığı 2015 yılı mayıs ayında 4 milyar dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 44,7 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...