Dolar koalisyon mesajını bekliyor Dolar ne kadar?)

Dolar koalisyon mesajını bekliyor Dolar ne kadar?)

Ekonomi Haberleri

Güne 2,78 sınırında başlayan dolar/TL, artan güvenlik endişeleriyle 2,79'u aştı. Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi yarın dolardaki yönü belirleyecek.

Ahmet Davutoğlu Twitter'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu takip etmeye başladıAhmet Davutoğlu Twitter'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu takip etmeye başladı

Yurtiçinde güvenlik güçlerine yönelik artan saldırıların güvenlik endişelerini artırması piyasada baskı yaratırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyon hükümeti için yapacağı görüşmenin sonucu bekleniyor.
Piyasaların yönü yarın buradan çıkacak mesaja göre şekillenecek.

Cuma gününü 2.78'in hemen üzerinde tamamlayan ve bugün güne benzer seviyeden başlayan dolar/TL 17.25'te 2.7890/2.7900 seviyesinden işlem gördü.


Sepet bazında TL aynı saatte 2.9204/2.9218 seviyesindeydi. Kur ardından yükselişe geçti. Dolar/TL saat 13.36 itibariyle gün içinde en yüksek seviye olan 2,7955'i gördü.


TÜRKİYE'NİN RİSK PRİMİ ARTIYOR


Artan terör olayları ve siyasi belirsizlik Türkiye'nin uluslararası piyasalardaki risk primini (CDS) yükseltmeye devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i bu yıl 60 baz puanın üstündeki artışla 2.48'e kadar çıktı. Uzmanlar erken seçim ihtimalinin artması ve Fed'in sıkılaşmaya yaklaşmasıyla CDS'in 300 seviyelerine kadar çıkabileceğini ifade ediyor. En son Perşembe günü bir değerlendirmede bulunan Goldman Sachs ekonomistleri, kredi derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılamaz seviyeye çekmesi halinde CDS'in 300'e kadar çıkabileceğini kaydettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...