Yeni Ankara Garı 2016 yılında açılıyor

Yeni Ankara Garı 2016 yılında açılıyor

Ekonomi Haberleri

Bakan Feridun Bilgin, yüzde 54'ü tamamlanan Yeni Ankara YHT Garı'nın 2016 yılının birinci yarısında hizmete gireceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yüzde 54'ü tamamlanan Yeni Ankara YHT Garı'nın 2016 yılının birinci yarısında hizmete gireceğini bildirdi. Yeni Ankara YHT Garında incelemelerde bulunan Bilgin, toplam 178 bin metrekare kapalı alan ve 7 kattan oluşan garda, 3 peron, 6 hızlı tren hattının olacağını söyledi. Yer altından iki, yer üstünden bir geçişle bağlantı yapılacak yeni garın, Ankaray, Başkentray ile Batıkent, Sincan ve Keçiören metrolarıyla bağlantılı olup, Ankara raylı sisteminin merkezi haline geleceğini anlatan Bilgin, "Tesis, günde 15 bin yolcu kapasitesi, 4 yıldızlı oteli, restoranları, kafeleri, dinlenme salonları, büfeleri, bin 255 araçlık kapalı otoparkıyla hizmete girdiğinde Avrupa'nın en modern hızlı tren garlarından biri haline gelecek. Şu ana kadar yapılan çalışmalarla yüzde 54 ilerleme sağlandı. Halen 730 kişinin çalıştığı garımızı, 2016 yılının birinci yarısında milletin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...