'Yiğidolar' Avrupa'da KOBİ seferine çıkıyor

'Yiğidolar' Avrupa'da KOBİ seferine çıkıyor

Ekonomi Haberleri

Türk iş adamları birçok ülkede yatırım yaparken, Türkiye'ye yatırım çekmek için de çaba gösteriyor.

Bunlardan birisi de futbol takımı 'Yiğidolar' diye anılan Sivas'ın girişimcileri... Almanya ve Belçika'nın iş dünyası temsilcileriyle görüşen Sivaslı Girişimci ve İşadamları Derneği (SİVGİAD) 19-24 Ekim tarihleri arasında bu iki ülkeye ziyarette bulunacak. SİVGİAD Başkanı Murat Açıl, Kıtalararası İşbirliği Ziyaretleri Programı tanıtım toplantısında hedeflerinin Almanya ve Belçika'daki potansiyel yatırım imkânlarını Türkiye'ye çekmek olduğunu söyledi. Yaklaşık 100 iş adamıyla yapılacak gezinin, söz konusu programın ilk adımı olduğunu söyleyen Açıl, bunun ardından İran'a bir heyetle gideceklerini, ardından diğer kıtaların ve ülkelerin ziyaret edileceğini ifade etti.
Şehre yatırım yapmayı düşünen yabancı iş adamlarının olduğunu bildiklerini söyleyen Açıl, hem Türkiye'yi hem de Sivas'ı yüz yüze anlatarak kararsız kalan yatırımcıyı ikna edebilmek ve daha çok yatırımcıyı çekebilmek için bu programı başlattıklarını anlattı. Toplantılarda Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve endüstri birlikleri gibi kurumlarla toplantılar da yapılacak. Açıl, "Almanya ve Belçika'da yaşayıp yatırım yapmış olan Türk iş adamları memlekete yatırım düşünüyor. Yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Türk iş adamları nbsp;tekstil, inşaat, otomotiv yan sanayi ve plastik sektörlerinde yatırım için istekli. Almanya'da satılık çok sayıda şirket var. Türk iş adamları da orada yatırım yapabilir. Şirket satın alma niyetinde olan çok sayıda iş adamı da gezide olacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...