Türkiye, havacılıkta Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi

/ Kaynak: AA
Türkiye, havacılıkta Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'nin, geçen yıl havacılıkta Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğu belirtildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce İngilizce olarak hazırlanan 2014 yılı Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı (ANSP) Yıllık Raporu'nda, teknolojinin süratle geliştiği dünyada hava trafiğinin en üst düzeyde, emniyetli şekilde idare edilmesinin her geçen gün daha da önem kazandığı ifade edildi. Raporda, Türkiye'nin, son yıllarda bir gelenek haline dönüşen yüksek ivmeli trafik artışını geçen yıl da sürdüğü bildirildi.


Avrupa'da hava trafiğine en fazla katkı sağlayan ülkenin Türkiye olduğuna işaret edilen raporda, yolcu hareketleri küresel boyutlarda istatistiki olarak ele alınıyor. Rapordaki veriler, Türkiye'nin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olma konumunu geçen yıl da sürdürdüğünü ortaya koydu.


Raporda yer alan bilgilere göre, 2014'te ilave sefer sayısı dahi birçok Avrupa ülkesinin yıllık toplam sefer sayısından daha yüksek oldu.


Türkiye, hizmet birimi sayısında da Avrupa ikincisi
Yakalanan bu başarıyla hizmet birim sayısı sıralamasında Türkiye, Avrupa'da 2. sıraya yükseldi ve DHMİ, hava seyrüseferine ilişkin ciddi bir mali etkinlik ve finansal performans yakaladı.


Türkiye, Avrupa'da seyrüsefer ekonomisi açısından da iddialı bir ülke haline geldi. İstatistikler, Türkiye'nin seyrüsefer ekonomisi bakımından 6'ncı büyük ülke konumuna yükseldiğini ortaya koydu.


DHMİ'nin bu alanda gerek altyapı gerekse üst yapıya yönelik yeni yatırımlara devam ettiğinin belirtildiği raporda, 2014'te hava seyrüseferine ilişkin milli maliyetlere bağlı gelirlerin 335,6 milyon avro olarak gerçekleştiği ifade edildi.


Geleceğe yönelik 5 yıllık program kapsamında, 2020 yılında ise 2 milyar 458 milyon liralık hava seyrüsefer ekonomisinin öngörüldüğü raporda, hava seyrüsefer hizmetlerinden alınan ücretlerden elde edilen mali kaynağın her yıl EUROCONTROL'den tahsil edilerek Türkiye ekonomisine kazandırıldığına işaret edildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...