Avro Bölgesi'nde enflasyon 0,6 azaldı

/ Kaynak: AA
Avro Bölgesi'nde enflasyon 0,6 azaldı

Ekonomi Haberleri  / AA

Avro Bölgesi'nde temmuz ayında enflasyon, aylık bazda yüzde 0,6 azaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verile göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde enflasyon temmuzda beklentiler paralelinde aylık bazda yüzde 0,6 azalırken, yıllık bazda yüzde 0,2 arttı.


Avro Bölgesi'nde temmuz ayında 11 ülkede negatif enflasyon oranı belirlendi. En düşük negatif enflasyon oranı yüzde 2,4'le Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde ölçüldü. Bunu yüzde 1,4'le Romanya ve yüzde 1,3'le de Yunanistan izledi.


Söz konusu dönemde, en yüksek enflasyon ise yüzde 1,2 ile Malta'da belirlendi. Malta'yı yüzde 1,1'le Avusturya ve yüzde 0,9'la da Belçika takip etti.


Avro Bölgesi enflasyonunun ana bileşenlerine bakıldığında, yıllık enflasyona en fazla yukarı yönlü etkiyi sırasıyla restoran ve kafeler, tütün ürünleri ve kiralar yaptı. Yıllık enflasyona en fazla aşağı yönlü etki ise sırasıyla kalorifer yakıtı, süt, peynir ve yumurtadan geldi.


Para Birliği'nde temmuz ayı çekirdek enflasyon ise yıllık yüzde 1'lik artış beklentisine karşın yüzde 0,9 yükseldi.

Enflasyon hedefin altında
Açıklanan enflasyon rakamları Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) fiyat istikrarını sağlamak için hedeflediği yüzde 2 seviyesinin oldukça altında gerçekleşti.


ECB Başkanı Mario Draghi, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde düzenlenen basın toplantısında devlet tahvili satın alımını da kapsayan aylık 60 milyar avroluk tahvil alım programına (parasal genişleme) 9 Mart'tan itibaren başlayacaklarını açıklamıştı.
Bu tarihte başlayan söz konusu program kapsamında banka, Avro Bölgesi'nde fiyat istikrarını sağlamayı ve talebi canlandırmayı hedefliyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...