AB'den İtalya ve İspanya'ya kalkınma desteği

/ Kaynak: AA
AB'den İtalya ve İspanya'ya kalkınma desteği

Ekonomi Haberleri  / AA

AB Komisyonu, İtalya ve İspanya'ya 5 milyar avroluk kalkınma desteği verecek.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, İtalya'nın Puglia bölgesine 3,56 milyar avro, İspanya'nın Kanarya adaları ile Extremadura bölgelerine de 1,6 milyar avroluk kalkınma desteği verecek.


AB Komisyonu'nun açıklamasında, Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu ile Avrupa Sosyal Fonu'ndan 2020 yılına kadar İtalya'nın Puglia bölgesine 3,56 milyar avro ve İspanya'nın Kanarya Adaları ile Extremadura bölgelerine de 1,6 milyar avro kalkınma desteği sağlanacağı bildirdi.


Buna göre, Puglia bölgesine sağlanacak AB kaynağına aynı oranda İtalya da destek yapacak. Böylece Puglia bölgesine toplamda 7,12 milyar avroluk fon verilecek.


Ayrıca, İspanya'nın Kanarya Adaları ile Extremadura bölgelerine 1,6 milyar avrosu Avrupa fonlarından olmak üzere 2 milyar avronun üzerinde destek gerçekleştirilecek.


Bölgesel Politikadan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Corina Cretu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, uygulanacak programların bölgelerde geniş ölçüde yatırımın önünü açacağını, inovasyon ve girişimciliğe uygun bir ortamla binlerce kişilik istihdam sağlayacağını belirtti.


Cretu, fonların eğitim alanında, sosyal ve sağlık hizmetlerinde ve yoksullukla mücadelede katkı sağlayacağına dikkati çekerek, finansal desteğin bu bölgelerin tekrar büyümesi için gerekli olduğuna işaret etti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...