Dolar 2.84'le zirve yaptı yeni zamlar kapıda

Dolar 2.84'le zirve yaptı yeni zamlar kapıda

Ekonomi Haberleri

Siyasi belirsizlik sebebiyle yükselişini sürdüren dolar 2.84'ün üzerine çıkarak tarihî zirvesini gördü.

Dolar dünkü işlemlerde 2.8460'a ulaşarak bütün zamanların rekorunu kırdı. Uzmanlar, ağustos enflasyonunda döviz etkisinin bir miktar artabileceği, özellikle ithal ürünlerde kur farkından kaynaklanan zamların gelebileceği uyarısında bulunuyor. Dövizin yükseldiği dönemde emtia fiyatlarının düşmesinin bir avantaj olduğunu belirten uzmanlar, özellikle 50 doların altındaki petrolün, net ithalatçı Türkiye açısından önemli olduğunu belirtiyor. Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, "kurdaki artıştan tüketicilerin de etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu" vurguladı. Ağaoğlu, "Üretimin birçok aşamasında ithal girdi kullanılıyor. Ulaşımdan doğalgaza, giyimden gıda ürünlerine, kırtasiye malzemelerinden elektriğe kadar birçok kalemde zam gelebilir. Bu zamlar hanelerdeki bütçeyi zorlayacak. Önerimiz, gelire göre harcama yapılması. Aksi taktirde daha büyük problemler yaşanabilir" dedi.
Vatandaşların tüketim kararlarını ertelediğini belirten uzmanlar, "Döviz cinsinden mevduatlarda yaşanan belirgin artış, tasarrufların da bu yöne gittiğini gösteriyor" tespitinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...