HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

TAV, Filipinler'deki 5 havalimanı için başvuru yaptı

Kaynak: AA
TAV, Filipinler'deki 5 havalimanı için başvuru yaptı

Ekonomi Haberleri  / AA

TAV'ın dahil olduğu konsorsiyum Filipinler'de bulunan bölgesel havalimanlarının ihalesine ön yeterlilik başvurusunda bulundu.

AV Havalimanları Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, TAV ile birlikte Aéroports de Paris'in iştiraki Aéroports de Paris Management (ADPM) ve Metro Pacific Investments Corporation (MPIC) ortak girişim grubunun oluşturduğu konsorsiyum, Filipinler'deki Bacolod-Silay, Iloilo, Davao, Laguindingan ve New Bohol-Panglao havalimanlarının işletim ve bakım-onarım hakkını içeren ve kamu özel sektör ortaklığı kapsamında düzenlenen ihaleye başvuru yaptı.


Konsorsiyumda ADPM ile birlikte TAV'ın payının yüzde 40 oranında olduğu, kalan yüzde 60'lık payın da MPIC grubuna ait olduğu belirtilen açıklamada, "İhaleye konu olan beş havalimanı, 2014 yılı itibarıyla yaklaşık 9 milyon yolcuya hizmet vermiştir. Konsorsiyum üyeleri, ilerleyen dönemlerde Filipinler'de düzenlenmesi muhtemel diğer havalimanı özelleştirmesi projelerinde de birlikte hareket etme kararı almıştır" ifadelerine yer verildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...