Tarımın istihdama katkısı

/ Kaynak: AA
Tarımın istihdama katkısı

Ekonomi Haberleri  / AA

TZOB Başkanı Bayraktar, 'Tarım sektörü ülke ekonomisine ihracatta, üretimde, istihdamda büyük katkı veriyor' dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektörünün ekonomiye ihracatta, üretimde, istihdamda büyük katkı sağladığını belirterek, mayısta, sektörün toplam işsizliği 2,1 puan azaltarak, yüzde 9,3 ile tek hanede kalmasını sağladığını bildirdi.


Bayraktar, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) mayısa ait "İşgücü İstatistikleri"ini değerlendirdi. Martın ikinci yarısından sonra tarımda istihdamın yoğun olduğu döneme girildiğini ifade eden Bayraktar, özellikle ilkbahar ekilişlerinde ekim, dikim, çapalama, sulama gibi kültürel işlemlerin artmasıyla tarım istihdamının 5,7 milyonu aştığını kaydetti.


Nisanda tarımın istihdamdaki yüzde 20,7 olan payının, mayısta yüzde 21,3'e yükseldiğine dikkati çeken Bayraktar, nisan-mayıs döneminde, istihdamda, yüzde 7,2 olan inşaatın ve yüzde 20 olan sanayinin payının değişmediğini, hizmetlerin payının yüzde 52,1'den yüzde 51,5'e gerilediğini belirtti.


Tarımın, ekonomiye ihracatta, üretimde, istihdamda büyük katkı sağladığını bildiren Bayraktar, "Mayıs ayında tarım, toplamda işsizliği 2,1 puan azaltarak yüzde 9,3 ile tek hanede kalmasını sağladı. Tarım, erkeklerde işsizliği yüzde 9,6'dan yüzde 8,4'e, kadınlarda ise yüzde 16'dan 11,5'e çekti" değerlendirmesinde bulundu.


Bayraktar, mayısta tarımın 3 milyon 45 bin erkek, 2 milyon 729 bin kadına iş ve aş yaşattığının, çalışan erkeklerin yüzde 16,2'sinin, çalışan kadınların yüzde 32,8'inin tarımda istihdam edildiğinin altını çizdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...