Zeybekci son dakika kur açıklaması

Zeybekci son dakika kur açıklaması

Ekonomi Haberleri

Zeybekçi, rekorlar kıran dolarla ilgili olarak "Kur seviyeleri nedeniyle endişeye gerek yok. Müdahale etmemek lazım, piyasa dengesini bulacaktır" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Irak İş Konseyi toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:
'Türkiye'nin toplam borç yapısına baktığımızda, kur seviyeleri nedeniyle endişe duymayı gerektirecek bir durum yok. Müdahale etmemek lazım, piyasa dengesini bulacaktır.Faizlerin bol ve ucuz kaynaklara ulaşmak için şu anki seviyelerden daha aşağı olması gerek. Ama TCMB'nin eli birkaç ay öncesine göre daha güçlü değil, o nedenle böyle bir beklentimiz yok.

Çin'in yuanda devalüasyona gitmesi Türk ürünleri için dezavantaj demek ama Çin ile mücadele yerine işbirliği fırsatlarını bulmamız gerek. Çin ile ortak projeler üretme konusunda başlıklarımız var, Türkiye'de ortak bölge kurmak gibi başlıklarımız var. Marka şirketleri, dağıtım şirketleri anlamında yurtdışından satın almaları da yakın gelecekte destekleyeceğiz. Tablet, cep telefonunda fiyat artırıcı ek gümrük vergisi, telafi edici vergi uygulaması asla olmayacak' nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...