Petrolde kan kaybı sürüyor

Petrolde kan kaybı sürüyor

Ekonomi Haberleri

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda güçlenen dolar ve arz fazlasına ilişkin endişelerle 48,2 dolar sınırına geriledi.

Çin'in yuanı art arda 3 gün devalüe etmesinin ardından satış baskısı altında kalan emtia fiyatlarının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım sürecine ilişkin endişelerin dolardaki yükselişi beraberinde getirmesiyle düşüşü hızlandı. nbsp;Dolar endeksinin yükselişi 4'üncü güne taşınırken, endeks, bugün son 6 günün en yüksek seviyesi olan 97 sınırına kadar yükseldi. Brent türü ham petrolün varil fiyatı ise dün 48,31 dolarla 10 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra günü 48,63 dolardan tamamladı. Bugün ise gerilemesi süren Brent petrolün varil fiyatı en düşük 48,22 doları gördü. nbsp;Analistler, mevcut riskler karşısında küresel talebin istenilen düzeyden uzak olduğunu, bunun yanı sıra petrol arz fazlasına ilişkin endişelerin bulunduğunu belirterek, bu durumun petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu kaydediyor. nbsp;Dolardaki yükselişin ise emtia fiyatlarındaki düşüşü desteklediğini aktaran analistler, ABD'de yaz sezonunun sonuna yaklaşılmasıyla talebin daha da azalacağı beklentilerinin de düşüşte rolü olduğuna dikkati çekiyor. nbsp;
Analistler, Brent petrolün varil fiyatı için aşağı yönlü seyrin devam etmesi durumunda 48,10 doların destek olarak takip edileceğini, bu seviyenin altına inilmesi durumunda ise 47,50 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirtiyor. nbsp;Brent petrolün varil fiyatında olası yükselişlerde ise analistler 49,40-50 dolar bandının kritik direnç konumunda bulunduğunu ifade ediyor. nbsp;Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün 42,41 dolardan kapanmasının ardından bugün 42 dolar sınırına geriledi. Analistler bugün Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanacak verilerin WTI'nın yönü üzerinde etkili olacağını belirterek, teknik olarak 40 dolar kritik destek seviyesinin altında satış baskısının artacağına işaret ediyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...