İş dünyasının çağrısı 'en erken seçim'

İş dünyasının çağrısı 'en erken seçim'

Ekonomi Haberleri

Patronlar, "Önümüzü göremiyoruz. Yeni seçim bir an önce yapılsın ki, artık herkes işine baksın" mesajı verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında gerçekleştirilen görüşmede de uzlaşmaya varılamaması, iş dünyasının ilk tercihi olan koalisyon beklentilerini boşa çıkardı. Ekonomi dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurma görevini AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vermesinin ardından gözlerini, AK Parti ile CHP arasında yaklaşık 1 ay süren görüşmelere çevirmişti. AK Parti ve CHP arasındaki görüşmede umduğunu bulamayan iş dünyası, son çare olarak gördüğü Davutoğlu-Bahçeli buluşmasından da beklediği koalisyon haberini alamadı. Şimdi iş dünyasının talebi, tek ihtimal olarak öne çıkan seçimin "en erken tarihte" yapılması...
"2015'İ KAPATTIK"
2015'in ikinci yarısına kırmızı çizgiyi çektiklerini belirten patronlar, "7 Haziran'ın ardından ekonomik anlamda da belirsiz bir döneme girdik. Önümüzü göremiyoruz. Bu sürecin bizlere çok şey kaybettirdiğine inanıyoruz. Türkiye'de çok önemli problemler var. Böyle bir atmosferde seçim, mümkün olan en kısa sürede tekrarlanmalı. Bir an önce ülkenin gerçek gündemine dönmeliyiz. Ekonomik olarak ülkemizin idaresinde birilerinin olması gerekiyor. Yoksa bu belirsizlik hiç kimse için iyi değildir" görüşünde birleşiyor.
NE DEMİŞLERDİ?
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, 7 Haziran'da gerçekleştirilen seçimlerin ardından siyasi partilerle yaptığı görüşmeler sonrasında, "Önümüzdeki dönemde Türkiye erken seçim tartışmalarından hızla uzaklaşmalı. Kurulacak uygun kompozisyondaki hükümete kenetlenilmeli" açıklamasında bulunmuştu. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, dört siyasi parti içerisinden hızlı bir koalisyonun çıkmasının "öncelikleri olduğunu" kaydetmişti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, koalisyonun kurulup bir an önce hayatın normal akışına dönmesini istemiş, "Bizim birinci tercihimiz, bir an önce dengeli ve Türkiye'ye katkı sağlayacak hükümetin kurulması. Seçim olursa 2015 yılını kaybederiz. Bütün hedef 2016 yılı olur" ifadelerini kullanmıştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "erken seçimin Türkiye'deki yapısal problemlere kalıcı bir çözüm getirmeyeceğini ve vakit kaybettireceğini düşündüklerini" söylemişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...