Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Petrol 7 ayın dibinde!

Petrol 7 ayın dibinde!

Ekonomi Haberleri

Brent petrolünl fiyatı, petrol arzındaki artışın yanı sıra küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişelerle gerileyerek, 7 ayın en düşük seviyesini gördü.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklanan verilerin karışık sinyaller vermesinin petrol talebine ilişkin endişeleri artırmasıyla yaklaşık bir haftadır düşüş trendine girmişti.




ABD Enerji Bakanlığı'nın (DoE) ülkede petrol stoklarının azalış beklentilerine karşın 2,6 milyon varil arttığını açıklamasıyla dün düşüşü ivme kazanan Brent petrolün varil fiyatı, günü de 46,82 dolardan tamamlamıştı.


Öte yandan dün akşam saatlerinde açıklanan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) temmuz ayı toplantı tutanakları, üyelerin ekonomik şartların faiz artışına henüz hazır olmadığı görüşünde birleştiğini ortaya koyarken, Çin ekonomisine ilişkin endişelerin de tartışıldığını gösterdi. Bu durum, başta Çin olmak üzere küresel ekonomik büyümeye ilişkin tedirginlikleri artırırken, petrol piyasasında da baskı oluşturdu


Gelişmelerin ardından bugüne 47 dolar sınırından başlayan Brent petrolün varil fiyatı, 46,73 dolarla 7 ayın en düşük seviyesini gördü. En son 14 Ocak 2015'te 45,56 dolara gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda ise 46,9 dolar seviyelerinden işlem görüyor.


Analistler, Fed toplantı tutanaklarının faiz artışına eylülde başlanıp başlanmaması konusunda kararsızlığa işaret etmesinin, ülke ekonomisinin henüz istenilen seviyeye ulaşmadığını gösterdiğini belirterek, ayrıca Çin'in büyümesine ilişkin endişelerin de sürdüğünü kaydediyor.


Tüm bunların petrol talebinde azalış beklentilerini gündeme getirdiğini aktaran analistler, arz fazlası sorununun kalıcı olması durumunda satış baskısının devam edeceğini belirtiyor. Analistler, Brent petrolün varil fiyatı için 46,2 dolar desteğinin altına inilmesi halinde 45 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini öngörüyor.


Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün 40,81 dolarla Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından, şu dakikalarda 41 dolar sınırından alıcı buluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...