AB'den Yunanistan'auyarı

/ Kaynak: AA
AB'den Yunanistan'auyarı

Ekonomi Haberleri  / AA

Avrupa Birliği (AB), erken seçim kararı alan Yunanistan'a kurtarma paketi kapsamında verdiği taahhütleri sürdürme çağrısında bulundu.

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Avro Bölgesi'nin, 86 milyar avroluk 3'üncü kurtarma paketini onaylayıp, kredinin ilk dilimini serbest bırakmasının ardından Yunanistan'da Aleksis Çipras başkanlığındaki koalisyon hükümetinin seçim kararı almasıyla ilgili, "Yunanistan'ın Avro Bölgesi'ne verdiği taahhütleri sürdürmesi çok önemli" açıklamasında bulundu.


Dijsselbloem, Yunan parlamentosunun yeni program ve reform paketine geniş destek verdiğini hatırlatarak, "Umarım seçim sonucunda programa destek artar. Seçimler hızla tamamlanır ve Yunanistan, ekim ayında atması gereken önemli adımları atar" ifadelerini kullandı.
AB Komisyon sözcüsü Annika Breidthardt da konuyla ilgili, Yunanistan'da kurulacak yeni hükümetin, kredi şartlarına ve yapılan anlaşmaya uygun davranması gerektiğine işaret ederek, "AB Komisyonu durumu dikkatle takip ediyor. Kurtarma paketinin başarısı için programa geniş destek verilmesi ve taahhütlere uyulması çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.


AB Komisyonu yetkilisi Martin Selmayr ise hızla yapılacak bir seçimin, Yunanistan'da, kurtarma programına desteği genişletebileceğini belirtti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...