Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zeka: 'Malum sebepler'den oto olumsuz etkilenir

Zeka: 'Malum sebepler'den oto olumsuz etkilenir

Ekonomi Haberleri

Siyasi belirsizliklerin otomotiv satışlarını olumsuz etkilediğini belirten Zeka “Yıl sonunda ticari araçlarda 850 bin satış olacağını düşünüyorum” dedi

Ömer TEMÜR ISPARTA

Yılın ilk yarısında neredeyse her ay yeni bir rekora imza atan otomotiv sektörü yılın kalanından umutsuz. Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref Zeka, siyasal belirsizliklerin otomotiv satışlarını olumsuz etkilediğini belirterek yıllık 1 milyon satış hedefini tutturmanın zor olduğunu söyledi.
Temsa Motorlu Araçlar tamamen yenilenen Mitsubishi L200'ü Isparta Davraz Dağı'nda düzenlenen lansmanla Türkiye pazarına tanıttı. İlk pick up'ını 1978 yılında pazara sunan Mitsubishi'nin o günden bu yana 4 milyondan fazla üretim yaptığını belirten Eşref Zeka, Türkiye'de ise 1992 yılında bu yana 60 binden fazla L200 modelinin satıldığını ifade etti. Ağustos ayında satışa sunulan Yeni Mitsubishi L200 ile pazardaki liderliği sürdürmek istediklerini dile getiren Eşref Zeka, “L200 pazarda lider bir ürün. Son 10 yılın 7'sinde açık ara lider olduk. Bunu korumak istiyoruz. Pazar payımız yüzde 33. En yakın rakibimiz yüzde 20'lerin altında” dedi. Otomotiv sektörünün yılın ilk yarısında toplamda 500 bin adetlik satış gerçekleştirdiğini hatırlatan Zeka, siyasi belirsizliklerin satışların olumsuz etkilediğini söyledi. “Malum sebeplerden dolayı pazar olumsuz etkilenecektir. Yıl sonunda binek ve hafif ticari araçlarda 850 bin satış olacağını düşünüyorum. En iyimser tahminle 900 ile 950 bin olur” diyen Eşref Zeka, bu durumun kısmen de olsa pick up satışlarına yansıyacağını dile getirdi. Zeka, “İkinci çeyrekte satışlarda biraz azalma bekliyoruz. pick up pazarı 13 bin adet olur. Bizim hedefimiz 4 bin adet. Bunun 1700'ü L200'den gelir. Pazar hedefimiz ise yüzde 30.  Yeni Mitsubishi L200 ile pick-up segmentine yepyeni bir soluk getirerek iddiamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Dizel ve sessiz

4X4  ve 4X2 seçeneği ve 3 farklı donanım paketiyle satışa sunulan L200'ün fiyatı 79 bin liradan başlıyor. Bir önceki modeline göre yüzde 20 daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan L200, sınıfının en sessiz pick up'ı olma özelliği taşıyor. MIVEC ve Dizel özellikleri bir arada sunan Mitsubishi L200, genişleyen iç kabin, yenilenen koltuklar, anahtarsız çalıştırma sistemi, direksiyonda vites kulakçıkları, çift bölgeli dijital klima, Pajero'dan geliştirilen yeni  4 sürüş modlu 4X4 Super Select sistemi ile dikkat çekiyor. L200'de 7 hava yastığı, aktif çekiş denge kontrolü, yokuş kalkış destek sistemi ve treyler denge kontrolü gibi artırılmış özellikler standart olarak bulunuyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...