Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi temmuzda geriledi

/ Kaynak: AA
Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi temmuzda geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi, bu yılın temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7, önceki yılın temmuz ayına kıyasla da yüzde 1,7 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün açıkladığı verilere göre, Almanya'da 2015 yılı temmuz ayı İthalat Fiyat Endeksi aylık bazda yüzde 0,7, yıllık bazda ise yüzde 1,7 geriledi. Piyasalarda endeksin aylık yüzde 0,3 gerilemesi, yıllık yüzde 1,4 artması bekleniyordu.


Böylece, İthalat Fiyat Endeksi temmuz ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Ayrıca, söz konusu endeks haziran ve mayıs aylarında da sırasıyla yıllık yüzde 1,4 ve yüzde 0,8 azalmıştı.


Enerji ithalat fiyatlarındaki gelişmeler, önceki aylarda olduğu gibi endeksteki değişikliğe en büyük etkiyi yaptı.


2015 yılının temmuz ayında ham petrol ve madeni yağ ürünleri hariç İthalat Fiyat Endeksi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,2 arttı.


Almanya'da İhracat Fiyat Endeksi ise temmuzda yıllık bazda yüzde 1,2 arttı. Mayıs ayında yıllık yüzde 1,4, haziran ayında yüzde 1,3 artan endeks, aylık bazda ise yüzde 0,1 ılımlı artış kaydetti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...