Online alışverişte en büyük sorun teslimat

Online alışverişte en büyük sorun teslimat

Ekonomi Haberleri

Online alışveriş yapan kullanıcılar üzerinde yapılan araştırmaya göre en büyük problem teslimat süresinin söylenenden fazla olması

Türkiye'de toplam perakende harcamaları içerisindeki payı her geçen gün artan e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlar, en fazla sorunu teslimat süresinin uzaması ve istenenden farklı ya da hasarlı ürün gönderilmesiyle yaşıyor. TÜİK'in Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması'na göre, Türkiye'de 16-74 yaş aralığındaki bireylerin yüzde 56'sı internet kullanıyor ve bunların yüzde 33.1'i, kişisel kullanım amacıyla sanal mecradan alışveriş yapıyor. İnternet üzerinden alınan mal ve hizmet türlerine bakıldığında ilk sırayı giyim ve spor malzemeleri alıyor. Araştırmaya göre, Nisan 2014-Mayıs 2015'i kapsayan dönemde tüketicilerin yüzde 27'si gönderim süresinin beyan edilenden daha uzun olması, siparişi verilen ürünün bozuk çıkması veya başka bir ürünün teslim edilmesi gibi sorunlar yaşadı. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...