Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeşil altın harmana indi, üretici 15 lira istiyor

/ Kaynak: İHA
Yeşil altın harmana indi, üretici 15 lira istiyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

Giresun'da 2015 yılı fındık mahsulü harmana indi. Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte fındık harmanlarda yerini almaya başladı.

Üreticiler, mahsulün beklenenin çok altında olması nedeniyle Giresun'un önemli geçim kaynağını oluşturan fındıkta yüksek fiyat bekliyorlar. Giresun sahil kesiminde yaya kaldırımı olarak kullanılan alanlara kuruması için fındık seren üreticiler, fındık hasadının geçen yıldan daha iyi olduğunu belirtiyorlar. Fındık üreticilerinden Hayrullah Taş bu sene fındığın çok güzel olduğunu belirterek, "Geçen sene fındık yoktu ama bu sene fındık gayet güzel bizim isteğimiz taban fiyatı 15 ve ya 17 liradan olsa çok güzel olur, çünkü bir işçinin yevmiyesi 70 Lira bunun öğle yemeği var kalanlarda oldu bunun hesabını yapıyoruz 10 fındık topluyor 700 Lira kazanıyor, bana 10 günde topladığı fındık ya 100 kilo ya da 200 kilo, onun da hesabını yapsam zarar oluyor. Taban fiyatın 17 buçuk liradan aşağı olmaması lazım" dedi.


Fındığını sahilde bulunan kaldırımlarda kurutan Hasan Ağılgat ise geçen seneye göre kaybının olmadığını ifade ederek, “Geçen sene fındık yanmıştı. Bizim olduğumuz yer de 550 rakım Giresun merkez Darıköy, yükseklerde yandığı için tabi olmadı, Giresun'un büyük kaybı var bu şekilde. Bu sene ise çok şükür Allah'a 2 ton fındık var yani geçen senin bir ton fazlasını aldık” şeklinde konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...