Süper Lig'den 233 milyon liralık ihracat

Süper Lig'den 233 milyon liralık ihracat

Ekonomi Haberleri

“Spor Toto Süper Lig ekipleri, bu sezon yurt dışına futbolcu transferi ve kiralamalardan 71 milyon avroluk gelir elde etti

Süper Lig'de hareketli geçen transfer döneminde kadrolarını çok sayıda futbolcuyla güçlendiren takımlar, yurt dışından gelen cazip teklifleri de değerlendirerek bazı futbolcuları yüksek bedelle satmayı başardı. Demba Ba ile başlayan ve son 1 haftada Melo ile Sow'un transferleri ile noktalanan transfer sezonunda, toplam gelir 71 milyon avroya çıkararak son yılların zirvesine ulaştı. Kasasına en fazla parayı Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor ve Galatasaray koydu. Trabzonspor, Kasımpaşa, Çaykur Rizespor ve Medicana Sivasspor da yurt dışı transferinden gelir elde eden ekipler arasında yer aldı. Sarı-lacivertli takım, Moussa Sow ve Emmenuel Emenike'nin transferlerinden 19 milyon 500 bin avro alacak. Beşiktaş da Demba Ba ve Atınç Nukan'dan toplam 18 milyon avro kazandı. Galatasaray ise Felipe Melo, Nordin Amrabat, Armindo Bruma ve Alex Teles'ten 10 milyon 400 bin avroluk gelir sağladı. Bursaspor da yurt dışı transferinden 10 milyon 900 bin avroyu kasasına koydu.
EN PAHALI 10 SATIŞ
FutbolcuBonservis (avro)
Musa Sow16 milyon (El-Ehli)
Demba Ba13 milyon (Shanghai)
Bakambu7.5 milyon (Villareal)
Atınç 5 milyon (Leipzig)
Majeed4.5 milyon (Lorient)
Felipe Melo3.7 milyon (İnter)
Emenike3.5 milyon (El-Ein/Kiralık)
Amrabat3.5 milyon (Malaga)
Enes Ünal3 milyon (M. City)
Ryan Babel2.5 milyon (El-Ein)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...