Elektrik tüketiminde rekor

/ Kaynak: AA
Elektrik tüketiminde rekor

Ekonomi Haberleri  / AA

Elektrik tüketiminin 25 milyar 76 milyon kilovatsaate çıktığı Ağustos ayında tüm zamanların rekoru kırıldı

Türkiye'de bir ayda tüketilen elektrik miktarında tüm zamanların rekoru kırıldı. Elektrik tüketimi ağustosta 25 milyar 76 milyon kilovatsaat olarak hesaplandı.


AA muhabirinin Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerinden derlediği bilgilere göre ağustos, toplamda en yüksek elektrik tüketiminin olduğu ay olarak kayıtlara geçti. Söz konusu dönemde, elektrik tüketimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,2, bir önceki aya göre yüzde 6 arttı.


Bu ayda, Türkiye'de toplamda 25 milyar 76 milyon kilovatsaat elektrik tüketimi gerçekleştirilerek rekor kırıldı. Daha önce en fazla elektrik tüketimi 24 milyar 308 milyon kilovatsaatle 2014 Ağustos'ta görülmüştü.


Günlük rekor elektrik tüketimi ise 867 milyon 551 milyon kilovatsaatle 31 Temmuz'da kaydedilmişti.


Elektrik tüketimi bu yılın 8 ayında toplamda 175 milyar 852 milyon kilovatsaat seviyesinde gerçekleşti. Bu miktar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 artış gösterdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...