Cumhurbaşkanı: Terör , ekonomi için en büyük tehdit

Cumhurbaşkanı: Terör , ekonomi için en büyük tehdit

Ekonomi Haberleri

Erdoğan, “Küresel düzeyde barış, huzur, güven ortamı sağlanmadan, ekonomik hedeflere ulaşılabilmesi mümkün değildir.” dedi

ürkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen B20 Türkiye Konferansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla dün başladı. 61 ülkeden bin 100'ü aşkın kişinin katıldığı konferansta, dünyanın en büyük iş örgütleri ve üst yöneticileri ağırlanıyor. B20 faaliyetlerine SOCAR, Koç Holding, Doğuş Grubu, Fiba Holding ve Vestel de “stratejik partner” olarak destek veriyor. Açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunu bilmemiz gerekiyor ki, ekonominin en önemli tehdidi terördür. Bu konuya değinmeden geçmemiz mümkün değil” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye, terörle ve teröristle mücadelesini, tek başına kalsa da sonuna kadar sürdürecektir. Ülkemizin güney sınırlarından başlayarak, Suriye ve Irak ile birlikte pek çok ülkeyi âdeta ateşten bir gömlek gibi yakan bu problem karşısında Batılı ülkelerin gerekli duyarlılığı göstermediğini, gösteremediğini üzüntüyle ifade etmek durumundayım. Bazı ülkelerin kendi çıkarlarına göre terör örgütleri arasında ayırım yaparak, kimine karşı mücadele ederken kimini de doğrudan veya dolaylı olarak desteklemesini bir defa daha şiddetle kınıyorum. Terör ateşinin, ilk olarak nerede alev alırsa alsın, sonunda mutlaka bütün dünyayı yakıp kavuran bir felakete dönüşeceği asla unutulmamalıdır. Terörle mücadele konusunda, Batı başta olmak üzere bütün dünyayı hassas olmaya, iş birliği yapmaya davet ediyorum. Küresel düzeyde barış, huzur, güven ortamı sağlanmadan, ekonomik hedeflere ulaşılabilmesi mümkün değildir. Bu vasfıyla G20, aldığı kararlar ve sergilediği duruşla dünyadaki her bir bireyin hayatına doğrudan etki etme gücüne sahiptir.”
B20'ye üye küresel şirket sayısının Türkiye'nin dönem başkanlığı sırasında 300'den 700'e yükselmesini “kapsayıcılık” bakımından anlamlı gördüğünü belirten Erdoğan, iş dünyasının ulusal ve uluslararası çok sayıda liderinin toplantıda bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Ülkemizin yatırımlar noktasında kapısı sonuna kadar açıktır. Türkiye olarak her türlü güvenli liman olma anlayışımızla kapımızı açtık, her türlü desteği de vermeye hazırız. Mevcut finansman kaynaklarının doğru ve güvenilir mekanizmalarla büyüme ve istihdam sağlayacak projelere yönlendirilmesini sağlamalıyız. Bu çerçevede İslami finans gibi alternatif araçların da göz önünde bulundurulması yararlı olacaktır diye düşünüyorum.”
KONFERANSA ALİ BABACAN DA KATILDI
61 ülkeden bin 100'den fazla kişinin iştirak ettiği B20 Türkiye Konferansı'nın açılışına; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye'nin dönem başkanlığını önceki kabinede yürüten Ali Babacan katıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...