Finlandiya ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,2 büyüdü

/ Kaynak: AA
Finlandiya ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,2 büyüdü

Ekonomi Haberleri  / AA

Finlandiya ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde, ilk çeyreğe göre yüzde 0,2 büyüdü.

Finlandiya İstatistik Enstitüsü ''Statistics Finland'' tarafından yayımlanan verilere göre, ülkenin gayrisafi yurt içi hasılası (GSYH) ikinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 oranında artış gösterdi.


İkinci çeyrekte Finlandiya'nın ihracat hacmi birinci çeyreğe oranla yüzde 0,5 genişlerken, ithalatı ise birinci çeyreğe göre yüzde 5, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 8,8 oranında azaldı.


Finlandiya'da özel tüketim, ikinci çeyrekte ilk çeyreğe kıyasla yüzde 0,2 azalırken, geçen yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 0,8 arttı.


Son yıllarda özellikle bütçe açığı ve kamu borcu konularında ciddi sıkıntılar yaşayan Finlandiya ekonomisi, son yayınlanan Avrupa Komisyonu ekonomi raporunda Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden sonra AB'deki en kötü büyüme oranına sahip ekonomi olarak yer almıştı 

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...