Boşanmaların artmasıyla 2+1 dairelere talep arttı

/ Kaynak: İHA
Boşanmaların artmasıyla 2+1 dairelere talep arttı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Uptown İncek Satış Direktörü Evren Acar, inşaat sektöründe artık 2+1 dairelerin 3+1 ve 4+1 dairelere göre daha çok tercih edildiğini söyledi.

Uptown İncek Satış Direktörü Acar, son dönemlerde özellikle markalı konut projelerinde bir anda değişim olduğunu belirtti. Toplumun ihtiyaçlarına yönelik olarak inşaat sektöründe de büyük bir değişim olduğuna dikkat çeken Acar, “Bu da toplumsal ihtiyaçlarda ve o arsa üzerinde üretilen bütün metrekarelerin belli bir çarpanla çarpılmasıyla daire satış bedelleri oluşuyor. Birim metrekare fiyatları belli bir skalanın üzerine çıktığı zaman, dairelerin metrekarelerini de bunlarla çarptığınız zaman ortaya çıkan sonuçta fiyatlar son dönemlerde artmıştır. Bundan sonrasında da artmaya devam edecektir. Son yıllarda insanlar bu küçülen ailelerimiz, çalışan kadınların artması, sosyal yaşantımızdaki değişiklikler ve özellikle istatistiklere baktığımızda evlenme oranlarıyla boşanma oranları birebirdir. Dolayısıyla daha küçülen aileler var ve kapalı güvenli ortamlarda hayat sürmek istiyorlar” diye konuştu. 


Toplumda daha küçük konutlara yönlenme ihtiyacı doğduğunu kaydeden Acar, şöyle devam etti: 
“Metrekare fiyatlarına baktığımız zaman standart yaşanabilir 1+1 daireler net olarak 60 metrekare net alana sahip olması ideal bir büyüklüktür. 2+1 dairelerde ise net olarak 75 metrekareden başlayan ve 125 metrekarelere ulaşabilen bir daire tipi oldu. Bunlar tamamen ihtiyaçla belirleniyor. 3+1 daireleri yavaş yavaş yok ettik sayılır. Daire fiyatları hakkında ise markalı konut projeleri ile ilgili konuşacak olursak markalı projelerde birim metrekare fiyatları 3 bin 500 TL ile 6 bin TL olarak değişmektedir. Gelişmekte olan bölgelerde ise daha alt kategorilerde fiyatlar görmek mümkün.” 

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...