'Yerli oto'nun şarjı Berlin'de göründü

'Yerli oto'nun şarjı Berlin'de göründü

Ekonomi Haberleri

Tanıtımı ağustosta planlanan ancak ertelenen yerli otomobile ilk katkı Vestel'den geldi.

ÖMER TEMUR-BERLİN
Vestel 25 yıldır katıldığı Avrupa'nın en büyük elektronik fuarı IFA'ya bu sene de damgasını vurdu. Yerli otomobil için tasarlanan şarj ünitesini IFA'da tanıtan Vestel, Smart City konseptiyle gelecek vizyonunu ziyaretçilerle paylaştı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kururlu Başkanı Turan Erdoğan, akıllı şarj ünitesinde prototipin hazır olduğunu belirterek, “1-2 ay içerisinde kullanıma hazır hale gelecek. İlk etapta Zorlu Center'da 10 tane şarj ünitesi kurmayı planlıyoruz. Sanırım 1 ay içerisinde hizmete girmiş olur. Tüm araçlar yararlanabilecek. Akıllı şarj ünitesi üzerinden ödemeyi yapabiliyorsunuz. Otomobilin ne kadar menzili kaldığını size söylüyor. Şu an firmalarla görüşme halindeyiz” dedi.
3 bin metrekarelik stantta toplam 680 farklı ürünüyle fuarda yerini alan Vestel, fuarda akıllı şehir ve ev konseptiyle de ön plana çıktı. Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre Vestel Smart TV, tablet ve akıllı telefonu aracılığıyla yönetilebilen klima, fırın, buzdolabı, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinden oluşan akıllı ev sistemleri  ile akıllı şehir hayatın bir parçası haline gelecek. 
VENUS 3 YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
Vestel City'de Türk mühendislerce tasarlanan Venus 3'ün prototipi de IFA'da sergilendi. Ayrıca Vestel, 4K Televizyonlardan 4 kat daha canlı ve gerçeğe yakın deneyim sunan 8K televizyonlarını ilk kez IFA'da tanıttı. 8K TV, bilinen en yüksek yayın çözünürlüğü olan 7680 X 4320 piksel çözünürlüğe sahip. Ürünün ne zaman satışa çıkacağı ise bilinmiyor. 4.5G ile ilgili de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Turan Erdoğan, 4.5G'nin aksamlarıyla ilgili her türlü üretimi yapabilecek kapasitede olduklarını dile getirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...