Güler Sabancı: Cinsiyet eşitliği olmadan ekonomik kalkınma imkânsız

Güler Sabancı: Cinsiyet eşitliği olmadan ekonomik kalkınma imkânsız

Ekonomi Haberleri

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, kalkınma hedefine ulaşmada, cinsiyet eşitliğinin önemine dikkat çekti.

Ankara'da düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı'na rahatsızlığı sebebiyle katılamayan Güler Sabancı'nın mesajını, Vakfın Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan katılımcılarla paylaştı. Mesajında Sabancı Vakfı'nın ilk defa 2006'da kadınların ve çocukların insan haklarının geliştirilmesi konusunda çok ortaklı bir programın içinde yer aldığını hatırlatan Sabancı, “Program kapsamında yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 10 yılda 17 ilde yaptığımız çalışmalarda öğrenimlerimiz, kazanımlarımız ve başarılarımız oldu. Dünya Ekonomik Forumu'nun 2014 Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçcurumu Raporu'nda Türkiye maalesef 142 ülke arasında 125'inci sırada bulunuyor. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen bir ülke olarak ilk hedefimiz, bu raporlarda daha yukarılara çıkmak, kadın iş gücünü ekonomiye dahil etmek olmalıdır” dedi. Sabancı Vakfı, program süresince 17 ilde yapılan çalışmalarda 350 bin kişiye ulaşmış, 54 projeye hibe desteği sağlamış, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi alan 349 öğretmen Mor Sertifika almaya hak kazanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...