Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terörün patladığı yerde, ne ticaret olur ne turizm!

Terörün patladığı yerde, ne ticaret olur ne turizm!

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, “Ekonomik açıdan en büyük darbeyi, terörün gerçekleştiği bölgeler yiyor. Emniyetin olmadığı bir yerde ekonomi de olmaz” dedi

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terörün demokrasiye, özgürlüklere, insanların hayat kalitesine, ekonomiye ve kalkınmaya tehdit olduğunu belirterek, “Demokrasimiz ve ekonomimize düşman olan teröre, hep birlikte karşı çıkmamız gerekiyor” dedi. 6. İstanbul Finans Zirvesi'nin açılışında konuşan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Terörün gerçekleştiği bölgeler, ekonomik açıdan büyük darbe alıyor. Özellikle de Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan insanlarımızın terör yüzünden hem hayat şartları hem de ekonomik şartları olumsuz etkileniyor. Güvenlik güçleri ise halkın emniyetini sağlamaya çalışıyor. Emniyetin olmadığı bir yerde ne ekonomi olur, ne turizm olur, ne ticaret olur. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, birlik ve beraberlik içinde topyekün teröre karşı çıkmak, terörün bütün boyutlarıyla kararlı şekilde mücadele etmek zorundayız.”
YENİ OVP GELİYOR
Türkiye'nin en önemli kazanımlarından birisinin mali disiplin olduğunu da vurgulayan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bugün küresel krizin de etkisiyle birçok ülke, boğazına kadar borçlanmış durumda. Bu konuda Türkiye ise birçok ülkeden olumlu şekilde ayrılmış durumda. Neredeyse bir nesil boyu çift haneli, zaman zaman 3 haneli enflasyonlar yaşadı Türkiye. Bugün tek hanedeki bir iki puanı tartışıyoruz, çok şükür o noktaya geldik. Şimdi bir orta vadeli program hazırlıkları içindeyiz. Bütçe çalışmalarımızı yapıyoruz. Bütün bu hususları değerlendireceğiz.” İstanbul Finans Merkezi projesinde önemli bir aşamaya gelindiğini de anlatan Bakan Yılmaz, “TOKİ bu konuları takip ediyor. Belli ihaleler, projelendirmeler yapılmış durumda. Kazma vurmaya doğru yaklaşmış vaziyetteyiz. İnşallah kısa sürede hep birlikte temeli atarız” ifadelerini kullandı.
NİHAT ZEYBEKCİ:TERÖR, YATIRIMLARIN ÖNÜNDE BÜYÜK ENGEL
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapmak isteyenlerin, o bölgede iş, istihdam, huzur ve refah artışı olmasını isteyenlerin terör olaylarından son derece tedirgin olduğunu belirtti. Zeybekci, “Yapısal anlamda baktığımız zaman, hiçbir gösterge Türkiye'de olumsuz bir beklentiyi desteklemiyor. Ancak kamu yatırımlarının da önünde en büyük engel, bu bölücü terör örgütüdür” dedi.
ERDEM BAŞÇI: İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY GÜVENİ ARTIRMAK
TCMB Başkanı Erdem Başçı, küresel düzeyde rekabetçi devalüasyondan ve ticarette korumacılıktan uzak durulması gerektiğini söyledi. İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Başçı, “B20 toplantılarında yatırımların neden artmadığı tartışıldı. Faizin ve güven ortamı fonksiyonu öne çıktı. İş adamları gelecekten emin olamıyorsa yatırımlarını erteleyebiliyorlar. Bu dönemde ihtiyacımız olan şey, güveni artırmak” diye konuştu.













UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...