Philip Morris ve Sabancı 80 milyon $ yatırım yaptı

Philip Morris ve Sabancı 80 milyon $ yatırım yaptı

Ekonomi Haberleri

Enrique Jimenez, 680 milyon dolar yatırım yaptıkları Türkiye'yi, 80 milyon dolarlık yeni yatırımla bölgenin ihracat üssü haline getireceklerini söyledi

Philip Morris Sabancı, ihracatı artırmak maksadıyla Türkiye fabrikasına 80 milyon dolarlık kapasite artırma yatırımı yaptı. Dünya ekonomisine yön veren isimleri genç girişimcilerle buluşturan G20 Genç Girişimciler İttifakı (G20 GGİ) Zirvesi'nde konuşan Philip Morris Sabancı Türkiye Genel Müdürü Enrique Jimenez, Türkiye'nin yatırım potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu ifade etti. Şimdiye kadar Türkiye'ye 680 milyon dolar yatırım kazandırdıklarını hatırlatan Jimenez, 80 milyon dolarlık bir yatırıma daha imza attıklarını söyledi. 'Bir Cazibe Merkezi Olarak Türkiye' oturumunda konuşan Jimenez, şunları söyledi:
“Türkiye yatırımcılar için bir cazibe merkezidir. Philip Morris/Sabancı olarak bugüne kadar Türkiye'de 680 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. İhracat hacmimiz ise 2010'dan bu yana yaklaşık üç kat arttı. Dünyada 40'ın üzerinde fabrikası olan Philip Morris International, yeni yatırım için üst üste iki kere Philip Morris International'ın en iyi fabrikası seçilen İzmir/Torbalı'daki fabrikamızı seçti. 80 milyon dolarlık yeni yatırımla ihracat kapasitemizi artıracağız. Türkiye, yeni yatırımımızla bölgede ihracat üssü olacak.”
Jimenez, dünyada yatırım çekmek için kıyasıya bir rekabet olduğunu belirterek, “Yabancı sermaye için en önemli kriterlerin başında fikri mülkiyet haklarının korunması geliyor. Sahte ve kaçak ürün pazarını engellemek; bir yandan milyarlarca liralık vergi kaybını önlerken, diğer yandan yabancı sermayenin Türkiye'ye olan ilgisini artırır. AB ile uyum sürecindeki gelişmelerin de yatırım ortamına olumlu etki yapacağı ve Türkiye'nin yatırımcılar için bir cazibe merkezi olmaya artarak devam edeceği görüşündeyim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...