3. köprü, normalden 2 kat daha sağlam

3. köprü, normalden 2 kat daha sağlam

Ekonomi Haberleri

Yavuz Selim Köprüsü için yapılan kontrollerde, malzeme kalitesi ve mukavemetin, ihtiyacın ve beklenenin çok üzerinde olduğu tespit edildi.

İstanbul Boğazı'na inşa edilen Yavuz Selim Köprüsü için yapılan kontrollerde, malzeme kalitesi ve mukavemetin, ihtiyacın ve beklenenin çok üzerinde olduğu tespit edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Yapı Malzemesi Laboratuvar Sorumlusu Doç. Dr. Hasan Yıldırım, “Şu anda kullanılan halatların yarısı bile güvenlik için yeterli” açıklaması yaptı. Köprüde en önemli bölümlerin ayak ve halatlar olduğunu, ardından yollar ve viyadüklerin geldiğini söyleyen Yıldırım, “Bu projeler uzun süreli yapılar. Ayakların değişmesi söz konusu değil. Gelen talep üzerine beton numunelerini aldık ve 8 aylık testlere tabi tuttuk. Projede C50 olarak öngörülen beton kalitesinin olup olmadığına baktık; C60'larda çıktı. Yani gerekenin çok çok üzerinde” dedi. Dışarıdan bakıldığında tek parça gibi görünen halatların aslında birbirine sarılmış binlerce telden oluştuğunu söyleyen Yıldırım, “Her tel 4-5 milimetre kalınlığında ve çelikten imal edilmiştir. Burada en ufak hata olamaz. Şu anki halatların kalitesine bakıldığında, yarısı dahi olsa iş görür” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...