TAV, Medine projesiyle 1'inci

TAV, Medine projesiyle 1'inci

Ekonomi Haberleri

Medine'de havaalanı inşa eden TAV, bu projesiyle dünya birincisi seçildi

Havalimanı tasarımı, finansmanı ve yapımında faaliyet gösteren TAV İnşaat, Medine'de hayata geçirdiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi ile dünyanın en iyisi seçildi. TAV İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, havalimanı tasarımı, finansmanı ve yapımında faaliyet gösteren şirket, Engineering News Record (ENR) tarafından üçüncü defa düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi'nde ödüllendirildi. TAV İnşaat'ın, Suudi Arabistan'ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine projesi, havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi. New York'ta düzenlenen törende ödülü TAV İnşaat adına şirketin Suudi Arabistan ve Afrika'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur aldı.
Kaur, TAV İnşaat olarak, Türkiye ve yurt dışında gerçekleştirdikleri havalimanı projeleriyle kısa sürede sektörün liderleri arasına girdiklerini belirterek, bugüne kadar Türkiye ve Körfez bölgesi başta olmak üzere kontrat bedeli 17.2 milyar dolara ulaşan proje üstlendiklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...