Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin kendi para transferi sistemini kuruyor

Çin kendi para transferi sistemini kuruyor

Ekonomi Haberleri

Dünya çapında bankalararası döviz transferinde "olmazsa olmaz" sayılan bilgi iletişim sistemi SWIFT'e alternatif geliyor.

Çin hükümeti kendi para transferi sistemini kuracak. CIPS (China International Payment System) adı verilen bu yeni sistemin 2016'da faaliyete geçmesi bekleniyor. Başbakan Li Keqiang'ın yaptığı açıklamaya göre bu hamlenin amacı Çin piyasalarının dünyaya daha açık hale gelmesini sağlamak. Li, "Bizim yüksek tasarruf ve aynı zamanda yüksek döviz rezervlerimiz var. Bunları daha etkin kullanmak ve aynı zamanda mali piyasaların daha gelişmesi için böyle bir adım atıyoruz" dedi. Başbakan ayrıca özel sermayenin Çin'e girişindeki kısıtlamaları azaltmaya devam edeceklerini de belirtti. Li ayrıca özel bankaların daha da büyüyeceği bir atmosfer oluşturacaklarını vurguladı. 



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...