Türkiye'nin 'Ege'si tamam, Kasım'da satışta!

Türkiye'nin 'Ege'si tamam, Kasım'da satışta!

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de geliştirilen, yüzde 70 yerli olarak üretilen ve 'Ægea' diye yazılıp 'Ege' diye okunan otomobil, Koç ve ortağı Marchionne'nin onayından geçti.

520 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de geliştirilen, yüzde 70 yerli olarak üretilen ve 'Ægea' diye yazılıp 'Ege' diye okunan otomobil, Koç ve ortağı Marchionne'nin onayından geçti. Seri üretim ve satış kasımda başlıyor...Türk mühendisleri tarafından tasarlanan, Türk tüketicilerin beklentileri göz önünde tutularak son şekli verilen Ægea, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile Fiat Chrysler Automobiles CEO'su Sergio Marchionne tarafından da onaylandı. 520 milyon dolar yatırımla Bursa'da üretilen, yüzde 70 yerlilik oranına sahip olan, ismi de Avrupa ile Türkiye'yi birleştirsin diye 'Ege' ismi konulan otomobil, kasım ayında Türkiye'de satışa çıkacak. 1968 yılında Fiat Grubu ile Koç Holding arasında başlayan eşit hisseli iş ortaklığını yeni bir noktaya taşıyan Ægea, yani 'Ege' proje isimli kompakt sedanın nihai üretim onayı, Bursa'da gerçekleşen Tofaş Yönetim Kurulu toplantısı sonrası alındı. Toplantı için Bursa'ya gelen Sergio Marchionne ve Mustafa Koç, 'Ege' model ailesinin ilk ferdi olarak yollara çıkacak olan sedanın test sürüşünü yaptıktan sonra çalışanlarla bir araya geldi. Koç, yapılan ziyaret ve test sürüşlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Gelinen nokta gurur verici. Emeği geçen bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Sergio Marchionne ise tüm Tofaşlıları tebrik ederken, “Çok iyi bir iş çıkardınız” ifadesini kullandı. Fiat'ın İtalya'daki FCA (Fiat Chrysler Automobiles) Tasarım Merkezi'nde tasarlanan, Tofaş Ar-Ge ile birlikte Türkiye'de geliştirilen ve Bursa'da seri üretimi gerçekleştirilerek dünyaya ihraç edilecek yeni kompakt sedan modelin dünya ön gösterimi, ilk olarak İstanbul Autoshow'da gerçekleştirilmişti. 

AİLEYE YENİ ÜYELER  KATILACAK
Ægea, kasım ayında 'sedan' olarak Türkiye'den yola çıkıyor. Ardından kademeli olarak 40 ülkeye ihraç edilecek. Türkiye'de üretilen 'en yerli otomobil' olarak öne çıkan Ægea'nın birçok ülkede beklentilerin üzerinde beğeniyle karşılanması, aileye yeni fertlerin katılmasını gündeme getirdi. Bu da Tofaş'ın Bursa fabrikasına yapılan ek yatırımla 'hatcback ve station wagon' modellerin geliştirilmesi sonucunu doğurdu. Ægea, yani 'Ege' ailesinin iki yeni ferdi ise, 2016'daki Cenevre Fuarı'nda tanıtılacak.
Yeni yerlinin son testleri, Koç, Marchionne ve Tofaş yöneticilerinin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...