FED, küçük adımlarla uzun vadeye yayacak

FED, küçük adımlarla uzun vadeye yayacak

Ekonomi Haberleri

Cevdet Yılmaz, “Hızlı bir hareket görmeyeceğiz, FED küçük düzeltmelerle gidecek. Piyasalar da beklentiyi önemli ölçüde satın aldı” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Amerikan Merkez Bankasının (FED) faiz kararına ilişkin, “Çok ani bir şok, bir sürpriz beklememek gerekir” dedi. FED'in bu hafta yapacağı toplantıdan faiz artırımı kararı çıkmasının beklenip beklenmediği ve bunun piyasalar üzerindeki etkisine yönelik açıklamalarda bulunan Yılmaz, şunları söyledi: “Karar uzun bir süredir bekleniyor. Herhalde bu, para politikası tarihine geçecek bir hadise. 2006'dan bu yana faiz artışı yapmamışlardı. Genişleyici bir para politikası takip etmişlerdi. Bugün gelinen noktada Amerikan ekonomisinin artık toparlanmaya başladığı, dolayısıyla normalleşmenin gerekli olduğu ifade ediliyor ve faiz oranlarında bir artış yapılması söz konusu. Bunu ifade ediyorlar ama zamanını ve miktarını tam olarak hiç kimse kestiremiyor. Şunu rahatlıkla ifade edebiliriz; bu yıl içinde ve gelecek yıl içerisinde bir hareketlilik olacağını görüyoruz. Bunun ani ve hızlı bir hareket olmayacağını FED ifade ediyor. Yani ani ve hızlı bir hareket görmeyeceğiz, daha küçük düzeltmelerle diyelim, zamana yayılmış bir şekilde bu normalleşmenin olacağını görüyoruz. Dolayısıyla böyle çok ani bir şok, bir sürpriz beklememek gerekir. Bu, uzun bir süredir tartışıldığı için büyük oranda etkilerin içselleştirildiğini de söylebiliriz. Yani beklentiler önemli oranda da satın alınmış, yapacağı etkilerin önemli bir kısmı zaten fiilen gerçekleşmiş durumda.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...