Et fiyatı düşmezse müdahale edecek

Et fiyatı düşmezse müdahale edecek

Ekonomi Haberleri

Bakanlık harekete geçti: Et fiyatı düşmezse harekete geçecek

Kurban Bayramı sonrasında et fiyatları düşmemesi olasılığına karşı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti. Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, bayram sonrasında fiyatların düşmemesi durumunda Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) müdahale edeceğini açıkladı. Kayhan, "Verilen yetki ile bir daha böyle krizlerin yaşanması engellenecek" dedi. 


BİR GÜNDE YÜZDE 10 DÜŞTÜ 
Ette dönemsel olarak talebin yaz aylarında arttığına ve bunun da karkas fiyatlarını yükselttiğini belirten Kayhan, bu durumu engellemek için ilk kez ESK'ya etle ilgili piyasalara müdahale yetkisinin verildiğini hatırlattı. ESK'nın, üretimin yoğun olduğu dönemlerde içerden et satın alıp stok yapacağını ve fiyatların tırmandığı süreçte bunu piyasaya süreceğini dile getiren Kayhan, "Bu şekilde fiyat yönetimini sağlayacak. Üreticiyi korumak zorundayız" ifadelerini kullandı. SABAH'a konuşan Kayhan, ESK'nın 10 Ağustos tarihinde piyasaya karkas et vereceğini açıkladığını hatırlatarak, "Aynı gün daha et piyasaya verilmeden fiyatlarda yüzde 10 düşüş yaşandı. Demek ki, bu piyasa fırsatçılığa açık alan. Bu tip dönemlerde ESK'nın piyasaya müdahale etmesinin ciddi bir psikolojik yansıması da var. Fiyat yönetimi şart" ifadelerini kullandı. ESK mağazalarından halka et satışı yapılması ile ilgili süreci de değerlendiren Kayhan, "Biz devletin perakendeye girmesini çok doğru bulmuyoruz" diye konuştu. 


"ÜRETİCİYE DESTEK ARTACAK" 
Et fiyatlarını dengelemek amacıyla üreticinin maliyetini düşürecek tedbirlere yoğunlaştıklarının altını çizen Kayhan, yem ve canlı materyal üzerinden sağlanan desteklerin artırılacağının müjdesini verdi.
Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...