Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk otobüsü Budin Kalesi'ni yeniden fethetti

/ Kaynak: İHA
Türk otobüsü Budin Kalesi'ni yeniden fethetti

Ekonomi Haberleri  / İHA

Türk firmanın ürettiği 'Atak 2' isimli otobüsler, Osmanlı İmparatorluğu'nun 145 yıl boyunca egemenliği altında kalan Budin Kalesi'ni yeniden fethetti.

Geçtiğimiz yıl Budapeşte Toplu Taşıma Kurumu tarafından yapılan Uluslar arası ihaleyi kazanan Karsan firması, Budapeşte'nin sadece Budin Kalesi çevresinde toplu taşıma hizmeti verecek olan 16 adet toplam yolcu kapasitesi 39 kişi olan 8 metrelik otobüsün ilk 2'sini Budapeşte'ye getirerek Macar yetkililere teslim etti. Diğer 14 adet otobüsün ise önümüzdeki Ekim ayı içinde teslim edileceği açıklandı. 

Budin Kalesi'nde düzenlenen teslim törenine Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Budapeşte Belediye Başkan Yardımcısı Balazs Szeneczey, Budin Belediye Başkanı Tamas Gabor Nagy, Budapeşte Toplu Taşıma Kurumu Başkanı Kalman Doboczi, Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı ve Karsan Macaristan Temsilcisi Ali Dereci katıldı. Macar medyasının büyük ilgi gösterdiği teslim töreninde konuşan Büyükelçi Fakılı, Euro6 teknolojiyle Bursa şehrinde üretilen Atak isimli otobüslerin bundan böyle sadece Macar halkına değil, Budin Kalesi'ni ziyaret etmek isteyen yabancı turistlere de hizmet vereceğini söyledi. 

Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı ise, uluslararası ihaleyi kazandıkları için çok mutlu olduklarını, bundan böyle sadece başkent Budapeşte değil tüm Macaristan'dan da sipariş almayı hedeflediklerini söyledi. 

“MUTLU SONA ERİŞMİŞ OLMAK GÜZEL BİR ŞEY” 

Büyükelçi Şakir Fakılı, tören sonrası İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez bir AB ülkesine bu kadar çok sayıda hem de ileri bir teknoloji ürünle girmiş olduklarını, bundan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Büyükelçi Fakılı, “Gerçekten bizi mahcup etmeyecek, yüzümüzü ağartacak, hatta her zaman gurur duyacağımız bir otobüs. Bu otobüslerden 16 adet gelecek yakında. Bu gördüğünüz 2 otobüs 16'ya tamamlanacak. Daha önce çevre konusunda sorun çıkartan otobüslerin yerini alacak. Biz de Büyükelçilik olarak ihale sürecini çok yakından takip ettik. Bu ihale sürecinin Türk firmasının lehine sonuçlanmış olmasından dolayı da çok mutluyuz. Mutlu sona erişmiş olmak güzel bir şey” diye konuştu. 

Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı da, burada Karsan olarak bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını, iki ülkenin son zamanlarda artan dostluk ilişkilerine, ekonomik iş birliği ilişkilerine hizmet etmesi açısından hem mutluluk duyduklarını hem de hizmet etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Kitapçı, “Karsan bugün burada ihalesini kazandığı Budin Kalesi'nde hizmet verecek otobüslerini teslim etmek için bulunuyor. Kale çok güzel, atalarımız çok güzel şehirde ve zamanda bulunmuşlar. Buranın tarihi yönü, yapısı, dokusu, insanları çok büyük benzerlikler gösteriyor. Özellikle İstanbul'umuzla büyük benzerlikler gösteriyor. İstanbul'da da çalışan en son teknoloji, alçak tabanlı Euro6 otobüslerimizi Budin Kalesi'nde de görmekten büyük mutluluk duyacağız. Burada çalıştığını görmekten, çalıştığını görmekten mutluluk duyacağız. İnşallah geçmiş dostluğumuz, birlikteliğimiz bu sayede pekişir ve ileriye dönük devam eder” dedi. 

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...