Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AVIVA, UNICO oldu hedef 1 milyon kişi

AVIVA, UNICO oldu hedef 1 milyon kişi

Ekonomi Haberleri

UNICO Sigorta Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, “5 yılda 300 bin olan müşteri portföyümüzü 1 milyon kişiye çıkaracağız” dedi

Ö.FARUK BİNGÖL
Aviva Sigorta, 27 yıl önce “Commercial Union” olarak başladığı Türkiye sigorta sektöründeki yolculuğuna, UNICO (United Insurance Company) Sigorta olarak devam edecek. UNICO Sigorta'nın ortakları Alman Kalkınma Bankası (DEG), Hollanda Kalkınma Bankası (FMO) ve küresel anlamda sektöre yatırım yapan İngiliz EMF Capital Partners, büyük beklentilerle Türkiye pazarına girdi. UNICO Sigorta Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, “Ülkemizde sigorta sektörünün Gayrisafi Milli Hasılaya oranı yüzde 1.4. Halbuki bu oran Hollanda'da yüzde 11, Almanya'da yüzde 6.5 seviyelerinde. Avrupa ortalaması yüzde 6.8. Afrika ülkeleri dahi, ortalama yüzde 2.8 ile Türkiye'nin iki katı sigorta üretimi gerçekleştiriyor. Kişi başı yıllık prim üretimine baktığımızda ise Türkiye, 166 dolar ile Avrupa ortalamasının oldukça gerisinde duruyor. Bu veriler, Türkiye'de sigorta sektörünün ciddi bir büyüme potansiyeli barındırdığını gösteriyor. Hem Türkiye'nin ekonomisine duyulan güven, hem de bu ortaya çıkarılmayı bekleyen potansiyel, Avrupa'nın önde gelen finans kuruluşlarının ülkemize yatırım yapma kararının temelini oluşturuyor” dedi.
650 ACENTE İLE DEVAM
Mevcut pazardan pay almanın ötesinde, sektörü büyütecek bir marka olma hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Tabakoğlu, “Bizi hedefe götürecek bilgi, birikim, deneyim ve dinamizm genlerimizde var. Acente ve iş ortaklarıyla el ele yürüyen, müşterilerilerinin memnuniyetini her zaman stratejilerinin merkezinde tutan, hayatlarını kolaylaştırırken tüketicisinin faydasını da düşünen bir sigorta şirketi olmak için yola çıktık. 5 yılda 1 milyon mutlu müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Türkiye'de yüzde 1'lik pazar payine sahip UNICO, 650 acente ile faaliyetlerini sürdürecek. Pazar payından ziyade, hacim artışına yoğunlaşacaklarını söyleyen Tabakoğlu, önümüzdeki sene hissedilir bir kârlılığa ulaşacaklarını ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...